Seminarium: Så gör du en spendanalys

Den Nationella upphandlingsstrategin från 2016 lyfter i flera av sina inriktningsmål fram behovet av faktabaserat inköpsarbete och uppföljning - spendanalys är en viktig del av svaren på de frågorna.

Spendanalys är en av grunderna för offentliga inköpare att i samverkan med verksamheterna leverera i enlighet med myndighetens, landstingets, kommunens eller bolagets mål och uppdrag.

Upphandlingsmyndigheten visar i sin inspirationsfilm nyttan med en spendanalys. Vi har bett två experter -  Nils Göran Johansson, upphandlingschef på Landstinget Västernorrland och Per-Arne Jonsson, seniorkonsult på Effso - dela med sig av sina erfarenheter och praktiska tips i form av ett seminarium.

 

Välkommen till ett seminarium om spendanalys

Lyssna och diskutera spendanalys med experter på området likväl som inköpare hos upphandlande myndigheter och från privata näringslivet. 

Talare:

Nils Göran Johansson, upphandlingschef på Landstinget Västernorrland, kommer berätta om varför man jobbar med spendanalys och hur han och hans organisation har tänkt när de beslutade om att börja arbeta strukturerat med analys av inköpsmönster. Han kommer även prata om hur Landstinget arbetar med avtalstrohet och kategoristyrning.

 

 

 

Inköpsekspert spendanalys

Per-Arne Jonsson är seniorkonsult på Effso. Per Arne har bred erfarenhet av inköp sedan mer än 30 år och har framgångsrikt drivit förändringsprojekt i såväl stora som små organisationer inom både offentlig och privat sektor, ofta med fokus på kategoristyrt inköp. 

Per-Arne kommer att ta upp:

  • Spendanalys och faktabaserad analys - att basera beslut och prioriteringar på fakta
  • Spendanalys och leverantörsmarknaden - att kategorisera utifrån leverantörsmarknaden
  • Spendanalys och involvering - att involvera andra tvärfunktionellt
  • Spendanalys och resurseffektivitet - att snabbt och effektivt nå resultat

 

När:

14 december kl. 9.30-14.00. Lunch ingår. 

Var:

Vismahuset på Lindhagensgatan 94 i Stockholm.

Pris: 

Ordinarie pris per person är 1 250 kr exklusive moms.

Boka tidigt rabatt: Boka innan 15 november och betala 990 kr.

Mängdrabatt: 30% rabatt om två eller fler personer från samma organisation deltar.

Anmäl dig nedan:

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter så som beskrivet här och vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden.