Visma Commerce

Nordens största leverantör av inköps-, upphandlings- och anbudstjänster.

För upphandlare, inköpare & beställare.

Webbaserade lösningar som täcker in hela upphandlings- och inköpsprocessen. Från behov till betalning - för både privat och offentlig sektor. 
 

För leverantörer

För företag som vill hitta och vinna offentliga upphandlingar erbjuder vi både verktygen och kunskapen.
Från marknadsanalys och bevakning av upphandlingar till utbildningar.

Visma Commerce webbinarium

Så ökade Apoteket andelen e-fakturor på kort tid med Visma Proceedo

Webbinarium
Visma Commerce utbildningar

Utbildningar för Proceedo- användare både på plats och online

Utbildningar
Visma Commerce inköpsakademin

Whitepapers, guider och webbinarium. All information om Purchase-to-Pay.

Inköpsakademin

Automatisera processen - från inköp till betalning

Vårt erbjudande till inköpande organisationer täcker in hela värdekedjan från behov till betalning.

Vi har över 700 kunder i både privat och offentlig sektor och över 10 000 leverantörer som bevakar upphandlingar via våra tjänster.

Alla våra produkter är moln/Saas-lösningar och har flexibilitet för att passa såväl stora som lite mindre organisationers behov. Vi hjälper er även med implementering samt projektledning, konsulttjänster och utbildningar.

Sagt om Visma Source-to-Pay

"Visma Source-to-Pay kommer att generera massor av nyttor för Partille kommun. Vi har en försiktig prognos på nyttorna men jag vet, tack vare mina tidigare erfarenheter från Varbergs kommun där vi gjorde samma resa, att vi kommer att överstiga den. Vi har inte ens räknat med tidseffektivisering och tidsbesparing vi kommer att göra, utan endast reella nyttor."

 

Chrsitine Källner, upphandlingschef i Partille kommun, har precis initierat ett projekt där man inför Vismas koncept Source-to-Pay vilket är en komplett plattform som täcker hela inköpsprocessen - från upphandling till betalning.

Christine Källner, upphandlingschef i Partille kommun

Christine Källner, upphandlingschef i Partille kommun

Spendanalys

En viktig grundpelare för att lyckas med både inköps- och upphandlingsarbetet är att se på historiken. En spendanalys eller kostnadsanalys syftar till att förstå inköps- och leverantörsmönster samt hur det fördelar sig över olika inköpsområden och kategorier. 

Vet man vad som köps, för hur mycket, från vem och av vem samt på vilket sätt, kan man väldigt ofta identifiera förbättrings- möjligheter och potential för besparingar.

Läs mer om spendanalys

Upphandlingsverktyg – Visma TendSign

Visma TendSign är idag Sveriges mest använda upphandlingssystem och effektiviserar processen både för upphandlare och anbudsgivare. Upphandlingsverktyget är flexibelt och finns i olika nivåer vilket gör att det passar väl för de flesta organisationer som upphandlar enligt LOU.

Det ger kontroll på processen, effektiviserar arbetet och ger goda möjligheter till samarbete, både internt och med externa parter.

Läs mer om Visma TendSign

Visma TendSign
Upphandling och inköp

Direktupphandling

Vår enkla webbaserade lösning för direktupphandling ger möjlighet att låta alla som behöver direktupphandla göra detta enkelt, samtidigt som ni samlar hela organisationens direktupphandlingar på ett ställe. Det ger er även möjlighet att undvika otillåtna direktupphandlingar genom att automatiskt söka efter avtal inom det område som upphandlingen rör.

Läs mer om Direktupphandling

Avtalshantering

Visma TendSign Avtalskatalog samlar alla era avtal, underlättar spridningen av dem och därmed också avtalstroheten. Många parametrar är sökbara för att lätt kunna hitta ansvarig person, leverantör, eller helt egna fält. Självklart finns också en påminnelsefunktion så att du aldrig missar ett avtal som håller på att löpa ut.

Läs mer om Avtalshantering

Avtalshantering med Visma TendSign

Avtalsuppföljning

Visma Avtalsuppföljning "Contract Lifecycle Management" hjälper er att följa upp era tecknade avtal genom att skapa uppföljningsplaner med återkommande uppgifter, registrering och uppföljning av nyckeltal och möjlighet att logga åtgärder och händelser på era avtal. Systemet stödjer kategoristyrt arbete och återanvänder de uppgifter som ni redan har skapat i Visma TendSign.

Läs mer om Visma Avtalsuppföljning

 

Inköp / Beställning

För att verkligen få ut full effekt av inköpsarbetet så är ett beställningssystem en nödvändighet. Det eliminerar risken för felköp, stärker avtalstroheten och ger er full kontroll över alla organisationens inköp. Genom elektroniska beställningar med förattest kan kostnaderna för indirekt material sänkas mellan 5-20% samtidigt som mycket tid frigörs. Vi har idag över 10 000 leverantörer anslutna till lösningen, vilket är en nyckelfaktor för att lyckas fullt ut. Om fakturahantering också ingår i lösningen automatiserar du dessutom hanteringen upp till 60%.

Läs mer om inköp / beställning

Inköp och beställning med Visma Proceedo
Effektiv fakturahantering mde Visma Proceedo e-faktura

Fakturahantering

De flesta har idag insett att fakturahantering är en process som väldigt naturligt hör till inköpsflödet. Därför vill man också ha en lösning för fakturahantering som hänger ihop med ett beställningssystem och är integrerat mot ekonomisystemet. Vissa av våra kunder har lyckats automatisera så mycket som 60% av all fakturahantering vilket spar enormt mycket tid till annat.

En annan positiv trend är att våra kunder ständigt ökar sin andel e-faktura – idag är det över 55% i genomsnitt.

Läs mer om Fakturahantering

Digitala kvitton

Automatiserad kvittohantering sparar tid, pengar och miljö. Genom att betala med ett företagskort går kvittot via Kwicks lösning direkt in i er e-fakturalösning och kopplas automatiskt till rätt transaktion på fakturan vilket medför:

  • Nöjda medarbetare som slipper papperstrassel
  • Lägre hanteringskostnader
  • Digital arkivering av kvitton
  • Komplett bokföringsunderlag, färre borttappade kvitton
  • Bättre data och stöd för att fatta smartare inköpsbeslut

Läs mer om Digitala kvitton

Kontakta försäljningen

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Stefan Norr

Stefan Norr
telefon 010- 14 13 330

Du är i gott sällskap.

DNB Lunds Universitet Växsjö Fazer Nordea
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.