Så går du från QlikView till Qlik Sense

Vad är egentligen skillnaden mellan QlikView och Qlik Sense? Och hur byter man?

Boka en migreringsplan

Använder du QlikView idag och överväger att byta till Qlik Sense?

Qlik har nu lanserat ett erbjudande som hjälper QlikView-kunder att gå framtidens BI-plattform, Qlik Sense, utan att ni behöver starta om på nytt.

Qlik erbjuder nu alla QlikView-kunder som betalar mindre än 25 000 USD i årligt underhåll möjlighet att använda både QlikView och Qlik Sense samtidigt, utan extra kostnad.

Ni kan alltså behålla allt det som fungerat utmärkt med er nuvarande lösning samtidigt som ni får möjlighet att nå ut på ett helt andra sätt med nästa generations BI-plattform.

Här berättar vi vad som är skillnaden mellan de två verktygen, vad Qlik Sense kan göra som QlikView inte lyckats med och hur vi kan hjälpa dig med en migreringsplan.

Varför ska man byta från QlikView till Qlik Sense?

För att vara konkurrenskraftig och få ut mesta möjliga av dina data krävs ett modernt verktyg. Det ska inte bara göra saker lättare för dina anställda utan också hjälpa dig att fatta bättre informerade beslut snabbare än någonsin.Ett intuitivt verktyg som är roligt att använda

Om du har ett verktyg som både ser bra ut och är lätt att förstå, blir det också roligare för dina anställda att använda. Men vad gör Qlik Sense så lätt att använda?

 • Qlik Sense kan bland annat integreras på din webbplats så att anställda kommer att använda verktyget i ett gränssnitt de är bekanta med.

 • Qlik Sense är byggd för Self-Service analys som gör det möjligt för anställda att extrahera data från flera källor, skapa sina egna rapporter och titta på data från nya perspektiv.

 • QlikView är ett utmärkt verktyg för guidad analys, medan Qlik Sense gör det lättare att utforska och analysera data själv - en förutsättning för alla moderna företag.

 • Både QlikView och Qlik Sense är baserade på Qliks associerande logik, vilket hjälper dig att hitta oväntade korrelationer i dina data. Verktyget ger dig också svar på frågor du inte visste att du behövde ställa.

 Titta på Product Tour med Qlik Sense

{YouTube Video}

Vad är skillnaden mellan QlikView och Qlik Sense?

 

Så vad är skillnaden? Vill du kunna göra detsamma i Qlik Sense som du gör i QlikView idag? Den mest uppenbara skillnaden är gränssnittet, men du kan i princip göra allt du är van vid från QlikView också i Qlik Sense. 

Trots att verktygen överlappar varandra på många områden, är Qlik Sense mer användarvänlig och ger dig snabbare svar på dina frågor genom att visa färre objekt åt gången. Därifrån kan du utforska data och gräva i detaljer och jämföra resultat.

Boka en migreringsplan

Hur byter man från QlikView till Qlik Sense?

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att mycket av det som görs i QlikView kan återanvändas i Qlik Sense. Den största skillnaden ligger i presentationen av analysen. För att komma igång med migreringen måste den befintliga lösningen och hur den används kartläggas. Vilken funktionalitet är önskvärd att fortsätta? Vad kan göras på ett bättre och smartare sätt? 

Migreringen i sig kan göras på olika sätt - om du vill fortsätta med QlikView ett tag på befintliga applikationer och starta nya initiativ i Qlik Sense, konvertera en och en applikation i taget eller migrera allt på en gång, kommer det att påverka tid och kostnad . 

Vi har lång erfarenhet av båda verktygen och hjälper dig gärna med denna kartläggning och självklart hela migrationsprocessen.

Boka en anpassad migreringsplanQlik erbjuder nu alla QlikView-kunder som betalar mindre än 25 000 USD i årligt underhåll möjlighet att använda Qlik Sense utan extra kostnad.

Vi hjälper dig utvärdera din QlikView-lösning och hur vi kan konvertera och förbättra den med Qlik Sense. Med en migreringsplan anpassad efter ditt företag så får du kontroll på både tidsplanen och kostnaden.

QlikView har många bra funktionaliteter som förmodligen är direkt anpassat efter ert dagliga analysbehov, låt oss inte återuppfinna hjulet på nytt, låt oss använd det bästa av två världar.

Tidsram: 1-2 dagar

Vilka aktiviteter ingår?

 • Workshops med ert företag och utvalda användare för att förstå den aktuella användningen av er befintliga QlikView miljö
  • Vad fungerar bra, respektive mindre bra?
  • Hur används plattformen?
 • Titta på dagens licensmodell i QlikView
 • Mockup i Qlik Sense för att se möjligheter och användningsscenarier på deras data
 • Migrationsplan
 • Uppskattningar av projekttid

Fördelar

 • Få en översikt över omfattning - tid och kostnad
 • Få en inblick i fördelarna med nya och moderna verktyg
 • Få en kontrollerad start på migrationen efter era behov

Fyll i formuläret för att boka en migreringsplan

Hör av dig till oss så sätter vi ihop en anpassad migreringsplan som passar er.

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke