Snabbare utveckling och bättre kvalitet med versionskontroll

Platformmanager-logo2.png

PlatformManager gör det möjligt för utvecklare att bli effektivare i sin applikationsutveckling. Det är enkelt att hålla kontrollen över alla versioner av dina QlikView-, Qlik Sense- och SAP BusinessObjects-appar. Genom att använda PlatformManager utförs utvecklingen på det snabbaste, mest kontrollerade och tillförlitliga sättet med minimala risker för fel. 

Vi ser att fler och fler företag kämpar för att hålla jämna steg med det senaste inom teknik. Det kan till exempel finnas tidspress, budgetfrågor eller utmaningar att hitta tillräckligt med kvalificerad personal. Detta ökar utmaningen att ha en effektiv BI-strategi.

Målet är att påskynda utveckling och utrullning samtidigt som kvaliteten ökar, vilket ger affärsanvändare mer tid att analysera sina data. Således leder PlatformManager till ökat samarbete, versionskontroll och utrullning av appar, uppgifter och tillägg. Man kan göra fokuserad testning, visualisera beroenden och datalinjer och göra det lättare att publicera till alla Qlik-servrar. 

Med andra ord minskar PlatformManager antalet fel och ökar kvaliteten.

Communication (1).png

"PlatformManager hjälper oss att leverera bättre applikationer på kortare tid. Vi får mer kontroll över utveckling och publicering, en snabbare väg till produktion och mer effektivt lagarbete."

- Hermod Svingerud, Statens Pensionskassa (Norge)

Vill du prova PlatformManager kostnadsfritt?

Kontakta oss så ordnar vi en testperiod för dig.

Kontakta oss

platformmanager-trial.png

De 10 viktigaste sakerna du behöver veta om PlatformManager

 1. Använd vår integrerade versionskontroll
 2. Få automatiskt genererad dokumentation
 3. Var säker på styrning och efterlevnad
 4. Du kan publicera på flera servrar
 5. Skräddarsy dina arbetsflöden
 6. Med vår "skillnadsanalys" kan du jämföra två versioner
 7. Vår funktion för releasehantering gör jobbet snabbt och pålitligt
 8. Alla dina appar kan enkelt återställas 
 9. Synkronisering med alla dina Qlik- och SAP / BO-servrar
 10. Visualisera förändringar med fokuserad testning

Data analytics_2x.jpg

Har du en Qlik-lösning idag?

Om du måste svara nej på en eller flera av dessa frågor bör du titta närmare på vad den här lösningen kan hjälpa till med:

 • Kan du visualisera beroenden mellan olika instrumentpaneler och element?
 • Har du kontroll över produktionsinställning och process? (Släpphantering)
 • Kan du söka metadata över applikationszonerna QlikView och Qlik Sense?
 • Kan du enkelt jämföra två instrumentpanelversioner?
 • Kan du enkelt rulla tillbaka en version, även från produktion?
 • Har du ett bra versionshanteringsverktyg?
 • Kan du logga alla ändringar och aktiviteter idag?
 • Kan du jämföra Excel och textfiler?
 • Har du flera Qlik-servrar och full kontroll över synkroniseringen mellan dem?

7ecd9a78-faa0-4958-8dbb-bcbde45e8f11.png

pm-ikoner-box2.png

Enkel utrullning

Driftsättning ska vara enkel och säker, oavsett om du rullar ut en enda app eller en hel version. Och oavsett om du implementerar på en server eller på flera geografiska platser. Alla befintliga lastscheman och relaterade objekt bevaras i PlatformManager.
 

 

pm-ikoner-a2.png

Skillnadsanalys

Kämpar du för att testa förändringarna? Vet inte var du ska börja eller vad du ska testa? Spara tid med 'Difference Analyze' i PlatformManager och fokusera dina tester på vad som har förändrats. Vi visar skillnaderna jämfört med tidigare versioner. Du bestämmer vad du vill jämföra.

 

pm-ikoner-sec.png

Styrning och efterlevnad

PlatformManager ger effektivitet, minskad risk och färre osäkerheter. Livscykelrapporten visar hela livscykeln för varje enskild applikation med inblick i styrning och efterlevnad. Detta inkluderar ändringar, implementering, godkännande och publicering för företagsanvändare. Med PlatformManager är manuell kontroll av dessa saker inte längre nödvändig. Informationen erhålls på några sekunder. De som recenserar kommer att älska det!

 

pm-ikoner-doc.png

Automatisk dokumentation

Varför spendera timmar efter timmar på att skapa dokumentation om den istället kan genereras automatiskt? Alltid uppdaterad, alltid tillgänglig. Vill du se hur appen såg ut för 6 månader sedan? Tryck bara på knappen och se rapporten.

 

pm-ikoner-flöden.png

Anpassade arbetsflöden

Varje företag är annorlunda med sitt eget test- och godkännandeförfarande. Därför anpassar vi våra arbetsflöden för att lansera appar i produktion. Detta ger oss möjlighet att genomdriva företagets regler och rutiner.

 

pm-ikoner-server.png

Release Management

Vill du flytta appar som lagrar och laddar dina QVD-filer tillsammans som ett paket för att hålla produktionsmiljön konsekvent? Som försäkring när du behöver återställa en av apparna? Relese Management gör det möjligt att återställa ett helt paket med appar och relaterade filer. Det tar bara två klick och PlatformManager synkroniserar varje ändring till alla dina servrar. Release Management är kraftfull, enkel att använda och pålitlig.

 

pm-ikoner-test.png

Fokus testning

Hur testar du en ändring gjord av en utvecklare? Måste du alltid veta exakt vad som har förändrats? Som regel är förändringen som utvecklaren har gjort inte helt tydlig när man arbetar med Qlik. Som ett resultat tar det lång tid att testa de ändringar som gjorts. Med PlatformManager kan du använda vår jämförelsefunktion för att visualisera ändringar i skript, ark och uttryck för att få en tydlig bild. Detta hjälper dig att testa snabbare och med bättre kvalitet. Men först och främst kommer testning att bli mycket enklare och gå mycket snabbare.

 

pm-ikoner-åter.png

Återhämtning

När du utvecklar en app och det visar sig att den innehåller är ett fel där du vill fixa; Hur vet du vad som fanns i den tidigare versionen och hur kan du få tillbaka den tidigare versionen i din utvecklingsmiljö? I Qlik är detta ganska komplicerat och man är till stor del utsatt för fel. Därför har PlatformManager utvecklat återställningsfunktionalitet.

 

Vill du ha en gratis testversion med PlatformManager?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

platformmanager-trial.png