Introduktion i Data Warehouse och BI med TimeXtender

Datum: onsdagen den 17 mars
Tid: kl. 09:00 - 10:00


tx-top.png

I denna digitala introduktionskurs tittar vi närmare på de moderna metoderna och verktygen för data management. Innehållet presenteras i konsumentmiljö med tillhörande autogenererade affärsdata som är anpassade för avancerade analyser och visualiseringar.

I TimeXtender är åtkomsten till datakällor oerhört enkel och ETL-skript, såväl som tillhörande dokumentation, genereras automatiskt. Källdata presenteras enkelt och snyggt samtidigt som dataintegriteten behålls genim användarvänliga workflows och smart automatisering. 
Detta går vi igenom:
  • Vi går igenom exempel på hur man använder TimeXtender Discovery Hub för att ladda rå data från olika källor.

  • Vi tittar på exempel från CRM, Excel och databaser.

  • Vi behandlar konsekvensanalyser, autogeneration av dokumentation och visualisering av datalinjen.

  • Vi skapar ett scenlager där vi kombinerar tabeller från olika källor för att sedan göra dem tillgängliga i ett modernt datalager och göra det förståeligt för användarna.

  • Vi visar hur du i TimeXtender DiscoveryHub kan skapa semantiska modeller mot populära verktyg som Qlik, Tableau och PowerBI. Detta ger dig full kontroll över var data hamnar, med spårning från källa till användare.

  • Vi skapar en komplett användarupplevelse, med alla element vi har lärt oss, inklusive visualiseringar för slutanvändaren.

 

Anmäl dig här

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke