Effectplan

Det moderna och enkla sättet att planera. Effektiv och strukturerade processer med Effectplan.

Effectplan - Nya generationens planeringsverktyg

Är er budgetprocessen tidskrävande och stämmer siffrorna varje gång?

Effectplan är ett webbaserat planeringssystem som inkluderar budgetering, prognos, analys och planering. Lösningen effektiviserar budgetprocessen och i kombination med QlikView får du tillgång till exklusiv affärsanalys och integrerad affärsplanering.Vad får du med Effectplan?

 • Ett lätthanterligt webbgränssnitt med zoom och drag-and-drop funktionalitet.
 • Minskad arbetsbelastning på finansavdelningen och förkortad process samt mer tid för analys.
 • Lätt att skapa anpassade mallar baserade på finansiella modeller, vilket i sin tur gör dig mindre beroende av konsulter. Värdena kan hämtas från ERP-systemet och du kan enkelt få de prognoser du behöver för att göra nödvändiga ändringar i tid.
 • Ett bättre gränssnitt och användarvänlighet än Excel. Samtidigt kan du dra fördel av Excel genom smart integration med Effectplan och lösningen stöder export och import från Excel, såväl som klippa och klistra, så att du kan arbeta offline med din budget vid behov.
 • Är väl integrerad med Qlik och ger en realtidsöversikt över ditt företag hela vägen genom budgeterings- och prognosprocessen.
 • Kan installeras när som helst på året, oavsett om du redan har påbörjat budgetprocessen, mitt i prognoserna eller i början av din operativa planering.


Effectplan för Qlik

Förbättra möjligheten att fatta mer innovativa beslut genom att bädda in Qliks plattform som en egen modul i Effectplan eller bädda in Effectplan i din redan befintliga Qlik-applikation.

Effectplan för Power BI

Microsoft BI kan vara en del av Effectplan och bäddas in i Effectplans gränssnitt som därmed ger användaren ett fönster till sitt beslutsstöd. Microsoft BI hämtar information från Effectplan från flera datakällor oberoende av vilka andra IT-system du använder idag.

Effectplan för Tableau

 

På samma sätt som för Qlik och Microsoft Power BI ger Effectplan möjlighet att bädda in andra moderna BI verktyg som exempelvis Tableau.

Fördelarna med Effectplan

Effectplan är den nya generationens sätt att göra budgetering, och det är ett mer modernt och smartare sätt att hantera budgetar på. Tack vare funktioner som drag & drop, zoom och mallhantering ger det användaren ett användarvänligt gränssnitt. • Effectplan är modernt, användarvänligt och roligt att arbeta med.
 • Med Effectplan kan du gå från ett tråkigt och okomplicerat system till ett system som får dig att känna dig motiverad för budgetprocessen. Ett planeringssystem som slår de flesta andra system på marknaden.
 • Effektivisera din budgeteringsprocess med Effectplan genom att kombinera användares enkelhet och systemstöd för finansfunktionen.
 • Du har fortfarande möjlighet att arbeta i Excel parallellt.
 • Målet är att förse dig med ett system som förkortar budgetprocessen, minskar arbetet i finansavdelningen och gör dig mindre beroende av fakturerbara konsulter.
 • Organisationer som använder balanserad målstyrning, eller en annan modell för operationell kontroll, kan bygga och skräddarsy sin egen struktur och göra den unik.

Kostnadsfri demo, frågor eller funderingar?

Tveka inte att kontakta oss!Jonas Häggström

Affärsområdesansvarig Budget & Prognos

0707-60 42 76
jonas.haggstrom@visma.com