Visma Blogg Sverige

Visma storsatsar på Stockholm i nya toppmoderna lokaler

Visma, som är Nordens största leverantör av programvaror och tjänster på ekonomiområdet, gör en strategisk framtidsatsning i nya lokaler i Stockholm. Hyresvärden Skanska utvecklar det nya kontoret, som kommer att ligga på Lindhagensterrassen.

– Det här ger oss ett utmärkt kommunikationsläge och en lika stark förankring i den svenska huvudstaden som vi redan har i flera andra stora nordiska städer. Genom att samla vår breda kompetens på effektivisering av verksamhetsprocesser i nya och miljöanpassade lokaler stärker vi vår position ytterligare i Stockholm, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

Inflyttning hösten 2011
Visma har tecknat hyresavtal för hela fastigheten och kommer att få nya toppmoderna lokaler som utformas utifrån verksamhetens behov. Den totala ytan är drygt 11.000 kvadratmeter. I november 2011 beräknas Lindhagensterassen bli ny huvudstadsadress för ett flertal av Vismas verksamheter.

Fastigheten ska genomsyras av energieffektivitet och miljöhänsyn och kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. Energianvändningen ska bli minst 25 procent lägre än Boverkets normer, vilket är kravet för en märkning enligt EU GreenBuilding.

– Vi är glada att kunna starta ännu ett projekt på Lindhagensterrassen som vi förädlat till ett av Stockholms attraktivaste områden. Att vi fortsätter att hyra ut lokaler i en tuff marknad visar att vår satsning på gröna kontorslokaler är riktig, säger Caroline Arehult, vd Skanska Fastigheter Stockholm.

För mer information kontakta
Øysten Moan, koncernchef Visma, +47 920 80 000
Magnus Hedlund, vd Visma Services, +46 86 93 90 71
Caroline Arehult, vd Skanska Fastigheter Stockholm, +46 10 448 11 12
Peter Gimbe, presschef Skanska, +46 10 448 88 38, direktlinje för media +46 10 448 88 99.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de fyra storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland och Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har 3.500 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts 1.000 personer.

0