Visma Blogg Sverige

Vilket UF-företag har den häftigaste shoppen?

Jag satt och kollade på hur gymnasieelever över hela landet har under hösten startat egna företag i utbildningssyfte. Flera av deras produkter finns redan att köpa på nätet. Nu tipsar eleverna om att ta tillfället i akt att julhandla på nätet – och dessutom gilla deras nätbutiker på Facebook.

Det ligger ju helt rätt i tiden för nätbutiken är den nya närbutiken. Du behöver inte längre åka in till större städer för att göra julklappsinköpen. I stället kan man stödja lokala företagare som säljer via nätet, men inte har någon fysisk butik. Och du kan jobba var du vill och när du vill. Ändra dina budskap och priser blixtsnabbt.

Handeln på nätet växter konstant och allt fler konsumenter ser fördelarna. Var tredje svensk planerar att köpa julklappar på nätet i år, för att slippa trängseln och för att spara tid.

Sju av tio konsumenter har handlat på nätet de senaste tre månaderna och e-handeln fortsätter att öka i Sverige. Uppfattningen om näthandel som osäker har ändrats de senaste åren och nästan hälften anser att det har blivit säkrare att handla på nätet, enligt e-barometern.

Tävling för unga företagare
För att uppmuntra ännu fler UF-företagare att starta nätbutik arrangerar Visma en tävling för Sveriges häftigaste nätbutik 2012. Bidrag kan skickas in fram till sista januari och vinnaren utses den 6 februari. Redan nu går det att stödja de unga entreprenörerna genom att rösta på ett hundratal bidrag på Facebook.

Fakta om UF-företagande
– UF står för Ung Företagsamhet och har funnits i Sverige sedan 1980
– Under ett gymnasieår ska en UF-elev starta, driva samt avveckla ett riktigt företag
– Under läsåret 2011/2012 deltog fler än 20 000 gymnasieelever runt om i landet i UF-konceptet
– Under läsåret 2011/2012 var 53 procent av eleverna tjejer
– Under läsåret 2011/2012 startades 6 452 UF-företag
– Sedan starten 1980 har 235 000 elever drivit UF-företag
– Nästan en av fyra elever, 24 procent, som drivit UF-företag startar senare i livet företag.

Länk till Facebooksidan med alla bidragen.

0