Tillbaka till huvudmeny

Vi snackar Expo Lön med en tidigare deltagare

Expo Lön firar 10 år i år! Vi har träffat Maria Brorson från Bema Kättingmäster AB som har deltagit sedan 2014.

Nästa upplaga av Expo Lön blir en speciell sådan, då är det nämligen 10 årsjubileum! Under den gångna Expo turnén som var under 2020 tycker vi på Visma Draftit därför att det skulle vara kul med en undersökning om hur många som besökt Expo Lön flest gånger. I Göteborg var det Maria Brorson från BEMA Kättingmäster AB som deltagit sedan år 2014 på Expo Lön och Expo HR.

Hur kommer det sig att du började gå på Expo Lön?

– Jag tycker att det var kul att komma iväg på något. Eftersom jag inte gör några längre externa utbildningar så måste man hitta andra forum för fortbildning, då har man detta (Expo Lön). Man peppar och blir peppad. Många gånger tas det upp saker man redan vet, men då får man en påminnelse och bekräftelse på att det stämmer.

Varför har du fortsatt att gå på Expo Lön?

– Jag vet vad jag får. Det är alltid hög kvalitet och man kan alltid räkna med att Visma Draftit levererar ett fint evenemang. Och sen uppskattar jag att man har en sista talare som har nytt perspektiv och ska vara pepp men ändå passar in.

– Man får den faktiska upplysningen. Det här har skett och hänt på löneområdet, men man får även reda på vad som är på gång. Jag tycker det är mycket bra med trendspaning. Sen tycker jag att det är positivt med utställarna och samarbetspartners. En blandad kompott helt enkelt!

Expo Lön 2022 arrangeras i Malmö, Göteborg och Stockholm.
Boka din plats redan idag!

Jag vill anmäla mig

Ditt bästa minne från Expo Lön?

– Jag har gått på både Expo HR och Expo Lön, så jag blandar ihop. Kan inte komma på något särskilt, men ser fram emot vad som kommer hända nästa gång. Det blir mer och mer folk för varje gång, vilket är trevligt. Första gången var det kanske 30 personer.

Vad har du för koppling/relation till Visma Draftit, utöver Expo Lön?

– Jag tror det var ungefär 10 år sedan jag startade Visma Draftit som tjänst, genom Företagarna. Då fick man bara ta del av en begränsad produkt. Sen eftersom jag sitter ensam med lön, ekonomi och HR så köpte jag in ett större utbud av Visma Draftits produkter. Och för mig som sitter ensam har det varit ett bra stöd. Ibland tror man sig veta hur en viss sak är eller ska vara, för att vara helt säker innan jag gör något går jag in i Visma Draftit och läser för att bekräfta.

Nästa Expo Lön är i februari 2022 och det är tioårsjubileum – hur känns det att träffas efter pandemi som vi haft?

– Jag tror att vi de flesta av oss tycker det är roligt att kunna göra fysiska möten/event igen. Det är inte riktigt samma sak att sitta vid skärmen och lyssna på en föreläsare som att sitta i samma lokal.

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.