Välkommen till Visma Proceedo Stefan Blomgren!

 

Vi är så glada att kunna välkomna vår nye Customer Managementchef, Stefan Blomgren, till Visma Proceedo.

 Visma Proceedo har under de senaste åren präglats av stark tillväxt och för att möta våra kunders önskemål, förstärker vi nu vår organisation med Stefan Blomgren som chef för Customer Management.

 Jag tog en stund för att prata lite mer med Stefan för att höra om hans bakgrund.

 Hur länge har du arbetet med inköpsfrågor?

Jag har egentligen arbetat med P2P sedan mitten början av 90-talet då jag arbetade som inköpare på Mercedes-Benz. Redan då hade vi elektroniska fakturor från en del av våra leverantörer, övriga matchade vi manuellt mot inköpsorder. På den tiden kallade man det inte P2P, men principen var den samma, att snabbt och enkelt kunna hantera hela flödet från order till betald leverantörsfaktura och jag var mycket delaktig i att bygga den processen.

 Sedan bytte du bransch och där träffades vi för första gången, eller hur?

Det stämmer bra det. Det var när jag arbetade på Manpower. Där implementerade jag för Nordens räkning en P2P lösning i början av 2000-talet med Proceedo som stödsystem. Resultatet på Manpower var över förväntan, vi låg uppemot 70 % av fakturorna via EDI och vi hade en mycket hög matchningsgrad vilket effektiviserade vår hantering otroligt. Under tiden på Manpower har jag också arbetat med flertalet förstudier kring just P2P för andra vilket gav mig en god insikt i olika kunders uppsättningar och deras krav på uppsättning.

 Vart ledde dina erfarenheter dig efter din tid på Manpower?

Efter Manpower började jag att arbeta för den engelska försäkringskoncernen RSA, mera bekant som Trygg-Hansa i Sverige och Codan i Norge och Danmark. Tack vare mina erfarenheter från Manpower och andra bolag vart jag snabbt delaktig i att dokumentera och föreslå förändringar för vår globala P2P strategi, detta ledde bland annat till implementering av ett Inköpssystem för den nordiska verksamheten, och planen ligger kvar för bolaget att få ihop hela P2P processen och skapa ytterligare effektivitet på sikt.

Varför börjar du nu på Visma Proceedo?

Jag har under min tid på RSA även arbetat som Inköpschef för indirekt material och har god insikt i hur jag tycker en leverantör bör agera för att göra mig som Inköpschef intresserad för långt samarbete. Som inköpschef strävade jag efter partnerskap hos våra strategiskt viktiga leverantörer. Jag vill ha en aktiv leverantör som kan utveckla mig och mitt arbetssätt så att jag får effektivera processer.  Nu när jag sitter på leverantörssidan d.v.s. hos Visma Proceedo, tror jag detta är en bra egenskap att ha med sig, och jag får nöjet att kombinera dels hur jag tror man som kund till oss vill att vi ska agera, och också få fortsätta att arbeta med P2P och vara delaktig i andra kunders förändrings och effektiviseringsarbete, och med mina erfarenheter inom det området tror jag att jag kan tillföra ytterligare.

Varmt välkommen Stefan!

 

 

0