Tillbaka till huvudmeny

Vad säger talarna inför Expo Lön?

Snart går Expo Lön av stapeln! Ta del av uppsnacket med talarna inför eventet.

Nu är det inte långt kvar till årets främsta löneevent – Expo Lön! Vårt event gör det möjligt för alla er som arbetar med lön och ekonomi att träffas, inspireras och utvecklas tillsammans!

Under en heldag får ni lyssna på inspirerande talare, ta del av den senaste lagstiftningen inom lönevärlden och knyta nya kontakter med era branschkollegor. Vi har ställt några korta frågor till årets talare så att ni ska få en liten inblick i vad dagen kommer att handla om. Har du inte köpt din biljett än? Passa på!

Erika Dahlgren

Vad vill du att besökarna ska ta med sig från ditt pass? 

Erika Dahlgren: Jag hoppas kunna ge matnyttig information samt lite uppfräschning på sånt som alltid är viktigt att tänka på så här i början av ett nytt löneår

Expert eller superhjälte? Är rubriken på dit pass! Vad ska det handla om?

Anne Björnstad: Det kommer att bli ett inspirerande och lättsamt pass om vanliga missförstånd och igenkänningar i det dagliga lönearbetet. Är du en löneexpert eller rent av en superhjälte? Det kommer du få svar på under mitt pass!

Varför tycker du att det är viktigt att prata om ditt ämne? 

Pia Blank Thörnroos: De som hanterar löner, gör skatteavdrag och redovisar beloppet i arbetsgivardeklarationen gör ett otroligt viktigt arbete som har betydelse för hela samhället. Avdragen skatt och arbetsgivaravgifter är en av de största intäktsposterna i vår gemensamma ”sverigekassa”.

Vad vill du att besökarna ska ta med sig från ditt pass?

Mikael Stewén: Jag hoppas att lyssnarna kan få med sig några konkreta tips på vad man ska tänka på i vardagen för att skydda sig mot cyberattacker för och på så vis bidra till ett bättre skydd. Alla kan vara en säkerhetshjälte.

Vad vill du att besökarna ska ta med sig från ditt pass?

Zennie Sjölund: Hur hållbarhet och lön hör ihop. På vilket sätt kan lön bidra och hur vi påvisar vi detta. Jag hoppas och tror att passet kan ge nya insikter och perspektiv.

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.