Ungt företag med rättvist budskap har bästa nätbutiken

Unga företagares bästa butik på nätet just nu säljer rättvisemärkta tröjor med budskap. För det får tre gymnasieelever från Uppsala första pris och 5 000 kronor i Vismas tävling ”Årets webbshop 2011”.

De tre företagande eleverna heter Ronja Sjödin, Emma Olsson och Gabriel Forsberg. I dag, tisdag, tar de emot priset från Visma på sin gymnasieskola, Grafiskt Utbildningscenter i Uppsala.

Deras företag går under namnet Evant Clothing och grundades hösten 2011 som ett av flera tusen företag i Ung Företagsamhets verksamhet på landets gymnasieskolor. I Vismas tävling deltog ett 80-tal UF-företag med sina hemsidor och nätbutiker.

Juryns motivering
Bland samtliga tävlingsbidrag nominerade juryn fem finalister. Bland dessa ansåg juryn att Evant Clothing var det bästa och motiverade utnämningen så här:

”Med en snygg och stilren webbshop som sätter fokus på rätt saker och har snygga produktbilder kan vi inte annat än att imponeras av den utmärkta entreprenörsandan. Det understryks av den genomarbetade bloggen, seriösa köpvillkor och en webbshop som i sin helhet är mycket informativ och lockar till köp.”

Som en direkt konsekvens av att tävlingen gav så många bra uppslag till hur en modern nätbutik kan se ut beslöt juryn att ge alla tävlande UF-företag kostnadsfri marknadsföring. Visma gör det genom en annonskampanj på webben, där besökarna länkas till en sida med alla tävlande webbshoparna.

• Se den vinnande nätbutiken här www.evantclothing.se
• Se alla UF-företagens tävlingsbidrag här www.vismaspcs.se/ungforetag-tavling

Väldigt kul att se vad dessa ungdomar lyckas skapa och hur proffsiga de är, morgondagens företagare. Det är gjort i Visma Avendo Webshop och Website, vilket är en tjänst som är enkel att använda och kräver inga förkunskaper. Dessutom fungerar shopen med integration till Visma Avendo, Visma Avendo eAccounting och några till. Helt automatiskt.

 

0