Tillbaka till huvudmeny

Tryggt och skönt att digitalt följa processen från anmälan till åtgärd

Rektor Johan Risborn är otroligt nöjd med funktionerna och det juridiska stöd som Draftits produkter erbjuder. Skolan löser själv, tryggt och säkert, juridiska frågor när de uppkommer.

kunskap-lärares-bristande-arbetsmiljo-bakgrund

Friskolan Ängsdals skolor i Bunkeflostrand använder sedan mitten av 2018 verktyget Kränkande Behandling Process. Denna produkt hanterar processen vid anmäld kränkande behandling digitalt. Ängsdals skolor har även Skolledning Expert sedan tidigare som används flitigt, minst ett par gånger i veckan.

Rektor Johan Risborn är otroligt nöjd med funktionerna och det juridiska stöd som produkterna erbjuder. Skolan löser själv, tryggt och säkert, juridiska frågor när de uppkommer. Dessutom sparas det mycket tid när aktuell lagstiftning, omvärldsbevakning och mallar är samlade på ett och samma ställe.

Rektor Johan Risborn Ängsdals skolor i Bunkeflostrand:

”Det är tryggt att ha Kränkande behandling Incident som stöd när kränkande ärenden anmäls. Vi har bara haft verktyget ett par månader och har endast haft ett ärende under denna tid. Det känns bra för alla berörda att vi numera kan följa processen från anmälan till åtgärd digitalt.”

Fakta

Alla situationer där barn och elever upplever sig ha blivit utsatta för kränkande behandling ska anmälas och uppgifterna ska utredas. Det ska inte göras någon värdering av hur allvarlig händelsen är innan den anmäls. Den som utreder uppgifter om kränkande behandling måste skapa sig en självständig uppfattning om vad som har hänt.

Som ett stöd åt utredaren, i den juridiska tolkningen av Skollagen och kränkande behandlingar, har Draftit Skola lanserat Kränkande behandling Incident. Responsen har varit alldeles fantastisk.

Kränkande behandling Incident är ett digitalt verktyg som hanterar hela processen för kränkande behandling, från anmälan till åtgärd. Pappersarbetet minskas och verktyget säkerställer att alla ärenden följs upp – i enlighet med skollagen och dataskyddsförordningen (GDPR). Den grafiska översikten innebär att arbetet kan utvärderas direkt. Startsträckan mellan beslut och uppstart är kort. Draftit Skola har skapat en aktiveringsprocess som inte påverkar den dagliga verksamheten i någon större utsträckning. Det går fint att implementera Kränkande behandling Incident under pågående termin.

Ängsdals skolor i Bunkeflostrand driver förskola, grundskola och fritidshem. grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning. Idag går drygt 260 elever på skolan.

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.