Skip to main content

Tiden går snabbt…

Veckorna rullar snabbt när man är Trainee på Visma! Som jag skrivit om tidigare så går jag runt i olika grupperingar i Retails utvecklingsprojekt och de senaste 2 veckorna har jag varit med en Asset Manager. Det har inneburit att jag har fått följa scrummöten och blivit insatt i arbetet med Scrum och sprintar. Det är kul att komma från den teoretiska universitetsvärlden och få se hur man jobbar på riktigt. 🙂

Dessutom har jag fått i deluppgift att genomlysa tidsrapporteringen och ge förslag på förbättring – imorgon är det dags att presentera förslaget för mina uppdragsgivare. Det är spännande att se om de tycker att jag kommit fram till något bra samtidigt som det är kul att få göra ett projekt som verkligen behövs. Det är något genomgående för hela traineeperioden. Som trainee kommer man in för att både lära men man får också ta projekt som är riktigt viktiga för bolagen, men som kanske inte ligger direkt i kärnverksamheten (ibland gör de även det) och som inte hinns med av de ”vanliga” anställda.

Nästa vecka är det dags för Trainee Review. Det är då vi traineer samlas på huvudkontoret i Sköyen för att presentera vårt arbete under den första perioden – som slutar imorgon, det går så fort! De andra traineerna som är klara på sina bolag får presentera sina resultat och jag som ska fortsätta nästa period i samma bolag, som har en så kallad Dubbelperiod, får presentera mitt resultat fram till nu. Review är till för att följa upp vårt arbete men även för att ge oss möjligheten att träna oss i presentationsteknik. Det ska bli spännande, nästa vecka kommer ett inlägg eller två om hur det gick för oss…

Mest populära

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.