Sömlös hantering av indirekta kostnader för inköp

Sömlös hantering av indirekta kostnader för inköp

Indirekta inköp och hantering av kostnaderna för dessa är en vanlig utmaning för många företag. Snabba beslut, otillgänglighet, otydliga och svårföljda policys samt spretiga processer leder inte sällan till ineffektivitet och onödiga kostnader.

I många fall har man en bra automatiserad inköpsprocess för verksamhetens direkta kostnader, men saknar tillfredsställande styrning av de indirekta inköpen.

Varför det är så handlar till viss del om tillgänglighet och leverantörers förändringstakt (finns inga onlinekataloger förloras en stor del av smidigheten, exempelvis). Men främst kopplas det ofta till företagets teknikmognad – med moderna affärs- och ekonomisystem finns lösningen, men långt ifrån alla “kliver upp” när ny funktionalitet släpps.

Helt digitalt flöde för hantering av indirekta kostnader för inköp

För svenska användare av den senaste versionen av vårt ekonomisystem Visma Control är det nu möjligt att med liten insats få ett helt digitalt flöde för hantering av indirekta kostnader för inköp. Den molnbaserade tilläggstjänsten Visma.net Cost Request släpptes nu i januari och väntas framöver även bli tillgänglig för fler av Vismas ERP-system.

Att ta kontroll och få full överblick av hela inköpsprocessen frigör mycket tid (och frustration) som tidigare lagts på manuell hantering och uppföljning. Det är också ett viktigt stöd för att leva upp till såväl externa som interna krav på regelefterlevnad och kontroll.

Läs gärna mer om tjänsten här, och använder ni Visma Control idag och vill diskutera era möjligheter att förenkla verksamhetens hantering av indirekta inköp – hör av dig!

 

Charlotte arbetar som Product Manager på Visma Software och är en av våra specialister inom effektivisering och digitaliserings för området purchase-to-pay.
Kom i kontakt med Charlotte: