Tillbaka till huvudmeny

Råd från årets HR-profil – Ett stort stöd redan vid första MBL-förhandlingen

Kristian har arbetat med HR Expert i många år. Med en bakgrund som HR-konsult har HR Expert varit ett ovärderligt stöd i uppbyggnaden av HR-avdelningen och de olika supportfunktionerna för medarbetare såväl som chefer på Orango.

Orango är en av Sveriges främsta specialister på affärssystem med drygt 150 anställda och cirka 200 miljoner i årsomsättning. Kristian Randel är HR-chef och utsågs till Årets HR-profil 2018. Kristian har arbetat med HR Expert i många år. Med en bakgrund som HR-konsult har HR Expert varit ett ovärderligt stöd i uppbyggnaden av HR-avdelningen och de olika supportfunktionerna för medarbetare såväl som chefer på Orango. Kristian använder HR Expert kontinuerligt och produkten har även inneburit kompetensutveckling för egen del.

”HR Expert blev länken från att läsa lagtexter till att få förståelse och kunskap i hur arbetsrätten används i verkligheten. HR Expert har gett mig kunskap om hur processen går till, men har också varit ett rent stöd, säger Kristian.”

Numera har han själv blivit en expert, men har ändå valt att ha kvar produkten som ger stöd i krångliga situationer och svar på specifika frågor.

HR Experts styrkor enligt Kristian Randel

Kristian rekommenderar kollegor inom HR att använda sig av de olika avsnittens exempeltexter, där problem beskrivs följt av handfasta råd. Till varje ämnesområde är det kopplat frågor och svar. I frågebanken kan information du söker finnas. Skulle den inte göra det, är det smidigt att ställa en fråga i Frågeservicen.

”Exempeltexterna med handfasta råd tillsammans med Frågeservicen har sparat oss många tusenlappar i advokatarvoden, men också tid. Precis som sökfunktionen för till exempel AD-domar. Överlag används sökfunktionen flitigt. HR Expert var ett stort stöd vid min första MBL-förhandling och har fortsatt vara det.”

I Frågeservicen kommer svaren på specifika frågor snabbt. Kristian går regelbundet igenom andra företags frågor i aktuella ämnen. Han fördjupar sig även i svaren vid behov.

”Sammantaget gör alla funktioner HR Expert det till en riktigt prisvärd produkt. Vi får stöd i krångliga ämnen och svar på specifika frågor. Produkten fungerar kompetensutvecklande och är väldigt pragmatisk. Gränssnittet är supertydligt och bra!”

Fakta

Orango är en av Sveriges främsta specialister på affärssystem med drygt 150 anställda och cirka 200 miljoner i årsomsättning.

HR Expert är mer än en digital lagbok. Med ett juridiskt stöd tar HR och personalansvariga korrekta beslut i det dagliga arbetet.

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.