Skip to main content

Presentation…

Hej!

Dags för mig att presentera mig! Jag är 26 år och är den svenska management traineen för i år. (Vi är ju 4 norska traineer och 1 svensk trainee i år.) Jag har studerat civ.ing. Industriell Ekonomi – Internationell på Linköpings Tekniska Högskola och la fram mitt exjobb (masteroppgave) i somras. Min tekniska inriktning har varit inom data och min ekonomiska inom projektledning och logistik.

I mitt första uppdrag för Visma har jag blivit positionerad på Visma Retail och kommer att vara här i 4 månader. Vanligtvis så får vi uppdrag som sträcker sig över en period på 2 månader, men det kan ibland bli uppdrag som täcker 2 perioder. Mitt projekt här på Retail går ut på att göra mig så bekant som möjligt med Utvecklingsprojekten och dess olika delar. Det innebär att min 4-månadersperiod i sin tur har blivit uppdelad i 2-veckorsperioder där jag spenderar varje sådan period i en ny grupp. Hittills så har jag varit med en Kundprojektledare, en Testledare, ett Test team och just nu ett Asset team. För mig som person innebär det att jag måste vara flexibel, både mentalt men även fysiskt eftersom det har inneburit placeringar på olika håll i Sverige och i Tönsberg, Norge. Men det gäller också att snabbt kunna komma in i nya situationer och prestera från start. Det är otroligt kul men samtidigt krävande – precis som det ska vara som Management Trainee!

Varför sökte jag då till Visma? Jo, för att Visma är det ställe där jag kan få användning för både min tekniska kunskap och min ekonomiska/management kunskap och få en intressant och inte minst sagt utmanande start på mitt yrkesliv. Visma är en stor koncern med intressanta möjligheter 🙂

Mest populära

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.