På plats i Holland!

Då var det dags för sista traineeprojektet! Jag åkte för en vecka sedan ner till Holland för att påbörja mina två månader som Management Assistant här hos Visma DBS (ett av Vismas två bolag i Holland). Bakgrunden till uppdraget är att de har fått en ny Managing Director och för att han ska ha en extra resurs till sitt förfogande under den första tiden är jag här. För min del känns det som det ultimata projektet då jag kommer att få vara med och peta i det mesta på bolaget, det kommer bli en intensiv och utmanande tid.

Basen i mitt projekt blir att kartlägga, ta fram och formalisera processer på bolaget; se till att alla verktyg är anpassade till verksamheten och implementerade på ett bra sätt; vara med om att ta fram strategiska planer och slutligen sätta upp en standard på vad som ska rapporteras inom företaget, vilka KPI:er man ska mätas på samt vilka rapporter som ska gå ut från företaget och uppåt i divisionen. Utöver det kommer säkert en eller annan analys att slängas in om vad man ska ha i sin Value proposition, etc.

Bolaget ligger i utkanten av Amersfoort, en trevlig stad med byggnader från medeltiden. Själv bor jag i ett lägenhetshotell mitt i stan och har närhet till vackra promenader kring den gamla ringmuren och till söta torg med så många uteserveringar och kaféer som man kan önska! Hur jag tar mig till jobbet? På min cykel såklart!

Bild på min racer bike kommer inom kort.

0