Skip to main content

Nytt prosjekt, fremdeles fokus på usability

Som jeg skrev om i et tidligere innlegg, jobbet jeg i det forrige prosjektet mitt med å forbedre brukervennlighet i et av Vismas mest brukte applikasjoner – Visma Reporting.

Balsamiq
Jobbing med wireframes i Balsamiq

Dette gikk veldig bra, og jeg fikk gode tilbakemeldinger. Og ikke minst, som den beste bekreftelsen på at produkteier var fornøyd, så ble det en prioritert oppgave for utviklerene å implementere flere av mine forslag til forbedringer. Det betyr at om noen måneder vil tusenvis av kunder ta i bruk oppdateringen jeg har jobbet med.

Prosjektet ble avlsuttet med en presentasjon og leveranse av prosjektet til utviklingsteamet jeg har jobbet hos. Jeg hadde også en presentasjon for hele ledelsen av R&D, der jeg snakket om hva jeg hadde gjort, samt kom med forslag om hvordan jeg mener de kan bli enda flinkere til å jobbe med brukervennlighet.

Grov skisse av prosessen min
Grov skisse av prosessen i prosjektet

Nå er jeg på plass hos Visma Uniqe som leverer software til hovedsakelig offentlig sektor. Her skal jeg jobbe videre med HCI (Human Computer Interaction). Visma Unique skal bygge opp et sterkt HCI team, og prosjektet mitt i første omgang er å jobbe med å definere arbeidsprosessen. Hvordan skal dette teamet jobbe, både mot utviklere (de som faktisk koder programmene) og mot produktsiden(dem som ”eier” produktene og er ansvarlig for å legge strategien for produktene).

Balsamiq
Jobbing med wireframes i Balsamiq

Jeg kommer til å begynne fast hos Visma Unique når jeg er ferdig i traineeperioden. Da skal jeg også jobbe med HCI. Det er et supert sted å jobbe, her satses det offensivt mot nye teknologier og salget går svært bra! Det er veldig artig å jobbe i en bedrift som har store ambisjoner, både med tanke på vekst og bruk av teknologi.

Mest populära

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.