Nytt projekt igen!

Nu börjar det snart bli dags att byta projekt igen. Som vi har sagt tidigare så skiftar vi projekt ungefär varannan månad och nu har vi fått veta var vi ska härnäst.

Sedan Nyår så har jag varit positionerad i Oslo vilket har varit otroligt kul. Inte bara genom att få leva i ett nytt land, en ny stad, utan också genom att få jobba på Vismas huvudkontor. På ett sätt så händer det mycket mer här i Oslo då fler Visma-företag är samlade i samma byggnad och företagets ledning sitter här. Mitt huvudprojekt här har gått ut på att skapa en standardiserad Gap-report för alla bolag, men fler småprojekt har kommit till under tiden. Jag har bland annat varit med och startat upp ett säljstödssystem för vårt nya bolag i Holland – Visma DBS, samt ett samlat system som ska användas för Cross Sales. Systemet vi använder oss av är Visma Severa (se bild nedan, för mer info gå in på www.severa.com) ett webbaserat Affärssystem för CRM, Projekthantering, Tid och Fakturering. På rätt så kort tid har jag fått sätta mig in i och lära mig det verktyget, en kunskap vilket jag värdesätter högt och som jag även kommer att få användning av i nästa projekt.

Nästa projekt: Efter perioden här i Software-divisionen går jag vidare till BPO Accounting and Payroll-divisionen. Jag kommer att stanna kvar ytterligare en period i Oslo och bli mer känd med det som sker här. Det bolaget som jag ska arbeta i, Services AS, ska implementera ett nytt CRM-system och jag kommer att fungera som projektledare för det implementeringsprojektet. Det gäller att få tekniken på plats, ta fram processer för användningen och lära upp användarna så att när jag lämnar företaget efter två månader, då ska alla var fullärda och igång! Det är ett konkret problem och känns otroligt spännande att ta tag i. 🙂

0