Skip to main content

Nytt år och nya tag!

2011 har börjat och större delen av oss traineer har nu börjat på nya uppdrag. För mig känns det extra spännande av två anledningar: 1) Det är första gången jag växlar divsion eftersom jag tidigare bara varit i divisionen Retail på dubbelperiod och 2) jag har flyttat till Norge för den här perioden och ska bli norsk! Jag övar var dag med mina ”Akkurat, kjempebra, glimrende..” 🙂 Trots att Sverige och Norge är så lika och språken är nästan desamma så kommer det att bli en spännande utmaning både arbetsmässigt och kulturellt.

Mitt nya projekt har jag på divisionen Software. Här ska jag få jobba med Visma Sales Process vilken egentligen genomsyrar hela koncernen – alla Vismas divisioner och inte bara Software. Under projektets tid så kommer jag ha kontakt med de flesta säljschefer i Visma vilket kommer ge mig en fantastisk utökning av mitt kontaktnät. Det är det som är häftigt när man jobbar som trainee på Visma att man slängs direkt ut i verkligheten från dag ett och får pröva sina vingar.

Dessutom kommer en del av projektet att gå ut på att ta fram en autogenererande rapport i ett av Vismas software: Visma Reporting and Analysis där det faller på mitt ansvar att se till att det utförs, att ta in resurser som kan sätta upp den, ta fram specifikationer etc. Det är nästa sak som är så bra med traineeprogrammet, det jag ansvarar för att ta fram ska faktiskt användas i det dagliga arbetet och vara ett viktigt rapporteringssystem för Visma.

Projektet innebär även en hel del interaktion med Visma i de olika länderna vi närvarar i, inte minst med ett av våra senaste tillskott – DBS i Holland. Summasumarum så ska det bli spännande och jag kommer att lära mig massor under traineeprogrammets tredje period.

Mest populära

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.