Nu är det helg och då ska man äta gott i goda vänners lag

Men mjuka sparris är inte gott!

Nu måste jag bara dela med mig av ett tips som är kanonbra. Dessutom blir sparrisen bättre när man grillar eller ugnsbakar sparrisen i smör i ugnen.

Har ni råkat ut för att sparrisen är mjuk och tråkig? Inte alls så krispig som man vill ha den. Jag vill i alla fall inte äta tråkig sparris elller slänga den. Speciellt inte med den svenska, som är underbart god och dyr.

Nu till tipset: Om ni snittar sparrisen som man gör med blommor och sedan ställer den i ett glas riktigt kallt vatten (isvatten är bättre) och sedan låter den stå lite grand, så blir sparrisen fantastiskt fin. Den mjukaste och tråkigaste sparrisen hämtar sig. Ni kan dessutom förvara sparrisen så i kylen och den håller sig verkligen kanonfin länge. Testa och kommentera.

Önskar er alla en trevlig helg!

I am CEO and one of the founders of Visma Spcs AB in Sweden. We started in 1984 and have since then built the company to Sweden's largest supplier of business software and internet services (SaaS) for small and medium sized companies.
Kom i kontakt med Rolf: