Tillbaka till huvudmeny

”Medarbetarportalen gör det mycket lättare, all information finns samlad på en plats.”

Nu har Svenska kyrkan på Orust samlad all intern information i en digital portal. Ta del av kommunikationsansvarig Annas tips för att få igång engagemanget för er interna kommunikation.

Anna Mattsson jobbar vid Svenska kyrkan på Orust. Där ansvarar hon för extern- och internkommunikation för de sju olika församlingarna som tillsammans bildar Orusts pastorat. De har använt sig av Draftits medarbetarportal i snart fyra år.

En kollega till Anna började bygga upp Medarbetarportalen för cirka fyra år sedan. Men först för två år sedan tog det fart och portalen tog form som den ser ut idag.

– Maria Stenborg som är personalansvarig och jag har tillsammans byggt upp portalen. Det är mycket och matnyttig information som finns där idag.

”Med Medarbetarportalen är det mycket lättare, all information finns samlad på en plats.”

– Vi hade en ”skattjakt” förra våren. Vi la ut en fråga och svaret fanns i Medarbetarportalen. Den som hade rätt svar och turen att vinna fick en liten gåva, säger Anna och  fortsätter:

– Vi påpekar också i olika sammanhang att där finns mycket matnyttig information om olika saker som kan vara bra för den anställda att veta.

Men hur bibehåller man då en hög användning av portalen även när det inte är skattjakt? Anna tror sig ha hittat en lösning.

– Varje fredag skickar vi ut e-post till alla anställda med en länk så att det är enkelt att gå in på portalen och läsa veckobrevet. Mailet skickas ut klockan tio varje fredag, vi är ju alla vanemänniskor, säger Anna.
Anna delar med sig av sina bästa tips för att få upp användandet av Medarbetarportalen:

”Skicka ut ett mail eller sms med länk så att det är enkelt att gå in på portalen via appen eller hemsidan. Gör det frekvent varje vecka. Lägg tid på att skriva bra svenska som är lätt att ta till sig för alla. Ha en lagom mängd information. Tydligt med rubrik, innehåll och avsändare. Skriv gärna med ”glimten i ögat”. Vår kyrkoherde skriver en personlig reflektion varje vecka.”

– Det är en hel del jobb med interninformation, men det lönar sig, avslutar Anna.

Mest populära