Tillbaka till huvudmeny

Lönesystemet Agda PS formar sig efter företagets behov

Viktigt att lönesystemet inte är fyrkantigt, utan klarar att hänga med även om verksamheten förändras och nya kollektivavtal tillkommer.

Det finns i princip inga gränser för hur många kollektivavtal Agda PS klarar att hantera
Det finns i princip inga gränser för hur många kollektivavtal Agda PS klarar att hantera

Hur lönesystem är uppbyggda och beräknar lön skiljer sig åt. Ett generellt råd är att ju större företag, desto viktigare att du väljer ett system som inte är fyrkantigt. Det i sig är en garant för att lönerna ska bli rätt, även om du efter en tid behöver utmana systemet med nya kollektivavtal eller ändrade krav på rapportering.   

– Om du exempelvis behöver utöka med ett nytt kollektivavtal vill du vara säker på att systemet klarar att hantera det, så att löneberäkningen blir rätt i slutändan, säger Susanna Theodoridou, lönesystemsexpert på Visma Enterprise.

I Agda PS finns inga låsta fält och uppsättningen kan därför anpassas efter varje företags unika behov, oavsett hur de ser ut. I dagsläget administrerar systemet över 450 kollektivavtal, men möjligheterna är i det närmaste oändliga.

– Flexibilitet är avgörande för att lönesystemet ska ha förmåga att växa med företaget. Agda PS styrka bottnar i kombinationen av stor flexibilitet och en bra användarupplevelse.

Andra områden där Agda PS flexibilitet utmärker sig är möjligheten till integrationer och det stora antalet färdiga rapporter. Dessutom är du alltid inne i samma databas och behöver inte separera olika år. 

– Agda PS är transaktionsstyrt, så du behöver inte öppna upp en ny databas för att komma åt förra årets siffror. Det gör att du enkelt och utan problem, snabbt även kan få fram siffror som sträcker sig två-tre år bakåt i tiden.

Fler lästips om Agda PS:

Agda PS ger bra stöd åt datadriven HR

Agda PS gränssnitt anpassar utseendet efter din enhet

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.