Tillbaka till huvudmeny

Lönesystemet Agda PS formar sig efter företagets behov

Viktigt att lönesystemet inte är fyrkantigt, utan klarar att hänga med även om verksamheten förändras och nya kollektivavtal tillkommer.

Det finns i princip inga gränser för hur många kollektivavtal Agda PS klarar att hantera
Det finns i princip inga gränser för hur många kollektivavtal Agda PS klarar att hantera

Hur lönesystem är uppbyggda och beräknar lön skiljer sig åt. Ett generellt råd är att ju större företag, desto viktigare att du väljer ett system som inte är fyrkantigt. Det i sig är en garant för att lönerna ska bli rätt, även om du efter en tid behöver utmana systemet med nya kollektivavtal eller ändrade krav på rapportering.   

– Om du exempelvis behöver utöka med ett nytt kollektivavtal vill du vara säker på att systemet klarar att hantera det, så att löneberäkningen blir rätt i slutändan, säger Susanna Theodoridou, lönesystemsexpert på Visma Enterprise.

I Agda PS finns inga låsta fält och uppsättningen kan därför anpassas efter varje företags unika behov, oavsett hur de ser ut. I dagsläget administrerar systemet över 450 kollektivavtal, men möjligheterna är i det närmaste oändliga.

– Flexibilitet är avgörande för att lönesystemet ska ha förmåga att växa med företaget. Agda PS styrka bottnar i kombinationen av stor flexibilitet och en bra användarupplevelse.

Andra områden där Agda PS flexibilitet utmärker sig är möjligheten till integrationer och det stora antalet färdiga rapporter. Dessutom är du alltid inne i samma databas och behöver inte separera olika år. 

– Agda PS är transaktionsstyrt, så du behöver inte öppna upp en ny databas för att komma åt förra årets siffror. Det gör att du enkelt och utan problem, snabbt även kan få fram siffror som sträcker sig två-tre år bakåt i tiden.

Fler lästips om Agda PS:

Agda PS ger bra stöd åt datadriven HR

Agda PS gränssnitt anpassar utseendet efter din enhet

Mest populära

  • Strax dax för semesterårsskifte

    I alla fall, för företag och organisationer med semesterår (1 april – 31 mars) är det strax dax, att göra ett semesterårsavslut. Det görs efter aprillönen, så att eventuella avvikelser och uttagna semesterdagar i mars, finns registrerade i lönesystemet.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.