Livet som Visma Trainee i Malmö

Hej allesammans!

Mitt namn är Nina Lemic och då jag är den enda traineen som för närvarande är i Sverige tänkte jag passa på att berätta lite om  livet som Visma Trainee i Malmö. Mitt första projekt är på Visma Software AB och  handlar om att undersöka hur supportverksamheten kan förbättras ur kundens perspektiv.För att möjliggöra detta ska jag ut och träffa kunder för att se vad de anser att vi gör bra samt kan göra bättre. Projektet är mycket spännande eftersom det både ligger i tiden och erbjuder många utmaningar då jag själv, med ett oerhört bra stöd från min handledare, ansvarar för alla dess  delar.  Jag får också  tillfälle att resa mycket och träffa individer som sitter på spännande yrkespositioner i intressanta företag.

Förra veckan hade vi användardagar i Stockholm där vi på Visma Software AB minglade med cirka 250 kunder. Användardagarna erbjöd många spännande föreläsningar om nyheter inom Visma men också om bland annat dagens ekonomiska situation i världen och mental träning. Jag träffade många intressanta människor och fick en mycket bra inblick i det pågående arbetet inom Visma Software AB.

Vid sidan av mitt huvudprojekt ansvarar jag även för rekryteringen, i Sverige, till nästa års traineeprogram. I detta inledande skede av mitt sidoprojekt har arbetet framförallt handlat om att kontakta diverse företag som arbetar med att marknadsföra traineeprogram. Då jag för inte allt för länge sedan satt på andra sidan rekryteringsprocessen har det varit väldigt spännande att sätta sig in i hur det arbetas med rekrytering inom företag. Jag ser fram emot att börja gräva i projektets möjligheter, att tänka utanför boxen och använda all min kreativitet för att lyckas hitta de bästa vägar att nå nya unga talanger till Vismas Trainee program.

Sköt om er så länge så hörs vi snart igen!

0