Tillbaka till huvudmeny

Inkasso för småföretag – eKrav i bakfickan

Tack vare molnet är kontoret där du är och inte ett ställe som du går till. En fantastisk utveckling för småföretagare. Eftersom molntjänster gör stora och starka program tillgängliga finns oanade möjligheter för just mindre företag. Om man använder molnet på rätt sätt.

eKrav ipad inkasso
ekrav ipad inkasso

Det handlar om att hittat rätt sätt att jobba med de bra molntjänster som finns. Som att sköta hela företagets ekonomi och inkasso, säljorganisation och utveckling. Var man än är, och när som helst.

Visma erbjuder många olika molntjänster. Senast i raden är eKrav som passar allra bäst för företag som har sina fakturor tillgängliga i molnet och som är vana vid ett modernt sätt att arbeta. Med några klick i mobilen kan ett faktura som inte blivit betald bli en betalningspåminnelse och sedan, om den inte betalas gå till inkasso. Du kan lätt följa dina inkasso ärenden och lägga upp nya fakturor när som helst. eKrav kostar ingenting att använda. Hela fakturans belopp betalas till företaget, däremot behåller Visma de avgifter för kravhanteringen som kunden betalar.

Har du inte dina fakturor i molnet idag? Inga problem, det går även att fota av fakturan och lägga upp ett ärende den vägen.

5 bra saker med molntjänster för ett litet företag

 1. Prislappen. I regel är molntjänster billigare. Dessutom behöver man inte lägga lika mycket pengar på servrar och backuplösningar. Ofta betalar du ett fast pris per månad och vissa saker är tillochmed gratis.
 2. Tillgängligheten. Du kan jobbar vart du än är, bara du har internet. Ett helt annat sätt att se på jobb som bättre stämmer överens med dagens sätt att leva. Framförallt för småföretagare. Du behöver inte vara på kontoret för att ha tillgång till dokument. Kontoret är där du är.
 3. Säkrare. Stämmer det? Är det säkrare än att ha något lokalt? Naturligtvis behöver man ha koll på vilka molntjänster man har och hur de arbetar med säkerheten. Men i regel är molntjänsterna mycket säkrare än andra lösningar. Inte lika hög risk för en kraschad server exempelvis. Och ett pågående driv i säkerhetsuppdateringar och utveckling.
 4. Ökat samarbete. Plötsligt är det lättare att dela dokument, kollegor mellan. Dela kalendrar och bjuda in varandra i sitt arbetet.
 5. Mer konkurrenskraftigt, även som liten. Med molntjänster kan ett litet företag i högre grad bli lika konkurrenskraftigt som ett stort. Egentligen kan man säga att med molntjänster sitter man plötsligt med program som är mer avancerade och dyrare än man som ett litet företag egentligen har råd med.

När alla delar fungerar tillsammans blir det riktigt bra. Och det är värt att kolla över hur man jobbar idag och hur man skulle kunna utveckla sitt företag i molnet.

Börja med att ladda hem eKrav och se hur smidigt det kan vara att jobba med betalningspåminnelser och inkasso. I mobilen och i molnet.

Kom i gång med eKrav

Mest populära

 • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

  Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

 • P27 läggs ner – vad händer nu?

  P27 Nordic Payments, projektet som skulle bygga en gemensam betalningsinfrastruktur i Norden, har dragit tillbaka sin ansökan om clearingtillstånd från Finansinspektionen.

 • Agda PS – nästa generations lönesystem

  Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.