Skip to main content

Hur länge varar ett projekt?

Jag läste en intressant bok ”The Black Swan” boken handlar om människans oförmåga att förutse framtiden.

Ett talande exempel baserat på forskning som användes i boken är följande:

Ett projekt är estimerat att vara i 79 dagar, om projektet inte är klart den 79e dagen är den genomsnittliga förseningen 25 dagar, om projektet inte är klart den 90e dagen så ökar den genomsnittliga förseningen med 58 dagar, om projektet inte är klart den 119e dagen får man räkna med ytterligare 149 dagar…. ju längre ett projekt går över tiden, desto längre bort finns lösningen. Tänk Hallandsåsen…. och det finns exempel inom IT-branschen också. Vad ska man göra? Mitt tips är att minimera storleken på projekten… välj On Demand produkter där projekten är mycket mindre så minimerar du risken.

Hälsningar Mattias

Mest populära

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.