Skip to main content

Ett spännande år går mot sitt slut…

…och vi står inför en härlig helg, som betyder avkoppling och tid för att umgås med nära och kära. Och inte att förglömma, att ladda batterierna inför det nya året 2014. Själv ska jag tillbringa julen i Växjö med speciellt fokus på de minsta barnbarnen Theo och Vilma.

Det har varit ännu ett händelserikt år och det kommer vi att få se i många kavalkader på tv – eller kanske ännu troligare, streamat på plattan. En viktig händelse under 2013 har ju varit explosionen av uppkopplade enheter, överallt, hela tiden. Våra liv präglas nu mer än någonsin av ständig tillgång till nyheter, underhållning och kunskap.

Därför är det väl inte så konstigt att årets ekonomitrend bland byråer och företagare blev bokföring och fakturering i molnet. Och den största succén är utan tvekan vårt webbaserade bokförings- och faktureringsprogram Visma eEkonomi. Nu har du som företagare friheten att arbeta med och följa ditt företag var du än befinner dig och när det passar dig.

Vi ser det som ett samhällsansvar att förenkla för företag och stötta framtidens entreprenörer. Det ska löna sig att vara kreativ och nyfiken på nya lösningar som gynnar samhället. Därför är det otroligt stimulerande att få träffa dig som företagare och lära känna de utmaningar just du står inför. Kanske ses vi nästa år på Ekonomimässan, Kunskapsdagarna – eller får vi rent av chansen att lära känna din vardag genom våra företagsenkäter och intervjuer?

Kunskapen om företagande som vi har samlat på oss i snart 30 år är det viktigaste vi har. Ju mer vi vet om företagande, desto mer kan vi förenkla din vardag. Och desto mer kan vi delta i den offentliga debatten för att påverka villkoren för att driva företag. Sverige behöver fler företag och alla företag börjar en gång som småföretag. En lärdom vi på Visma Spcs alltid kommer bära med oss.

Jag vill framföra ett stort tack från mig och alla mina fantastiska medarbetare. Vi önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Mest populära

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.