Visma Blogg Sverige

E-handel och utbildning av användare

 

 

Om man väljer On Demand-lösning, så slipper man utbilda driftsenheten inom It-avdelningen.

Men alla beställare måste ju få en introduktion till systemet. I Kungsbacka kommun skapade vi ett utbildningspaket där deltagarna avsatte 3 timmar i grupper om 15 personer. Halva tiden utnyttjades till att informera och visa beställningsdelen samt leveranskvittering. Andra halvan av utbildningen fick deltagarna själva öva vid en dator. Det enda som behövs är ju anslutning till Internet, ingen klientinstallation behövs ( förutom Java-klient för säkerhetshantering ).

Inköpsmodulen är mycket användarvänlig, men det viktigaste är att den är extremt ANVÄNDBAR.

Kungsbacka startade med kökspersonalen, över 100 kök och 300 anställda utbildades. Många av dessa är kvinnor som aldrig använt dator förut. Men det fungerade utmärkt, kvinnor har en förmåga att tänka först och handla (passar ju bra inom e-handel ) sedan. Man hör av sig till supportfunktionen innan man gör något man inte är säker på. Vi män är snabbare på hanen och tror vi kan, tyvärr är det ju inte så i verkligheten, så ett och annat fel uppträder men är lätt att avhjälpa.

Kontering och attest sker innan beställningen blir order, så det finns säkerhetsspärrar även för de fall där något fel skett.

Hälsningar

Thommy Johansson / fd projektledare E-handel i Kungsbacka kommun

0