Tillbaka till huvudmeny

Därför kan rätt dokumentmallar spara dig både tid och onödiga kostnader

Med Draftits verktyg har du möjlighet att fördjupa dig inom flera olika regelområden. Men bara genom att arbeta med kvalitetssäkrade dokumentmallar kommer du långt!

Två personer tittar på iPad

Med Draftits verktyg har du möjlighet att fördjupa dig inom flera olika regelområden. Men vi erbjuder också mer allmänna verktyg för dig som inte har möjlighet till fördjupning. Genom att till exempel arbeta med korrekta och effektiva dokumentmallar kan man komma långt!

Det är lätt att hitta en uppsjö av dokumentmallar, avtal och blanketter på nätet, till väldigt låg kostnad eller gratis. Samtidigt berörs innehållet i mallarna av omfattande regelverk som skiftar över tid och kräver löpande översyn av innehållet. Det gör det svårt att veta om mallen är uppdaterad och anpassad till gällande lagar och regler.

Använd våra dokumentmallar – som är kvalitetssäkrade av experter

Det är smart och enkelt att använda färdiga mallar, men kontrollera så dokumentet du använder faktiskt följer aktuell lagstiftning. Det svåra är nämligen inte att hitta en mall för ett visst avtal – det svåra är att se till att det är en aktuell version.

Vårt verktyg Handling stöttar dig. Ett digitalt bibliotek med fler än 900 dokument och mallar som speglar den bredd av områden som berör en verksamhet. Precis som i våra övriga produkter är dokument, mallar och avtal framtagna tillsammans med juridiska experter på området. Dokumenten uppdateras löpande så att du kan vara säker på att de följer gällande regelverk.

Oavsett vilken verksamhet du representerar kan du använda våra dokumentmallar som är neutralt utformade för att öka användbarheten i olika sammanhang. Hos oss har du obegränsad tillgång till allt innehåll i verktyget och laddar enkelt ner dokumenten för era olika aktiviteter. På så sätt kan du komma långt i ditt arbete med att skapa en effektiv och korrekt verksamhet!

Mest populära

  • Strax dax för semesterårsskifte

    I alla fall, för företag och organisationer med semesterår (1 april – 31 mars) är det strax dax, att göra ett semesterårsavslut. Det görs efter aprillönen, så att eventuella avvikelser och uttagna semesterdagar i mars, finns registrerade i lönesystemet.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.