Det ska vara enkelt och handla

 

 

Jag träffar ofta människor som idag sitter på inköpsavdelningar eller på annat sätt ansvarar för inköp och hör att de går i tankegångar om att faktiskt försöka styra upp inköpen på indirekt material. Dock berättar de att det känns svårt att veta hur man ska tackla problemet.

Men hur svårt är det då att faktiskt styra upp inköpen för indirekt material idag? Inte alls svårt skulle jag vilja påstå, jag har själv arbetat med att implementera sådana lösningar i flera företag med god framgång.

Det finns idag bra systemstöd som kan hjälpa dig med att hantera dina avtal på rätt sätt, tillse att organisationen ges möjlighet att handla från rätt leverantör och begagna sig av en effektiv process för inköp och fakturahantering. Vi, Visma Proceedo, som leverantör av just sådana tjänster och system har god erfarenhet av hur man tar sig igenom ett projekt ifrån att stå utan någon direkt styrning och en process som kanske inte är helt optimal, till att komma till en väl definierad och effektiv process och inköpen görs i organisationen enligt policy och från rätt leverantör och fakturan matchar emot inköpsorder och all intressant data blir transparent.

Jag kommer i mina blogg inlägg framöver komma med exempel på hur just vi kan hjälpa dig inom olika områden att bli bättre, så håll utkik.

0