Tillbaka till huvudmeny

"Min kontakt på Draftit har varit så bra och supporten är fantastisk"

Personalhandboken är en samlingspunkt på Olofsson Bil i Haninge. De är en av våra nöjda kunder som har varit med oss i över tio år.

På Olofsson Bil i Haninge träffar vi Maud Jacobsson som har varit en trogen kund i över tio år. Som personalchef använder hon flera verktyg från Visma Draftit för att informera personalen och ta korrekta beslut i arbetsvardagen. Den digitala personalhandboken är navet som knyter ihop alla verkstäder till en enhet.

”Personalhandboken är vår anslagstavla. Oavsett var man är ska man kunna söka på den digitala anslagstavlan.”

Sedan starten 1966 har Olofsson Bil i Haninge satsat på personlig service i sitt arbete med att serva, sälja och reparera bilar. Idag är de cirka 160 anställda och har under flera år varit kommunens femte största arbetsgivare. Många unga börjar med praktik för att sedan få sitt första jobb på företaget. Personalhandboken når medarbetarna via datorerna i verkstäderna eller på mobilen. Det viktiga är att alla enkelt kan hålla sig uppdaterade på vad som händer.

– Jag uppdaterar bara dokument ett par gånger per år, och ibland glömmer jag hur jag gör, förklarar Maud. Men det är inga problem, för Draftit har superbra support som alltid hjälper mig så bra.

Mauds passion för personlig service lyser igenom under hela samtalet och det är också anledningen till att hon har stannat med Visma Draftit under så många år. Senast blev det ett verktyg för lönekartläggning.

– Det senaste året har jag letat efter ett verktyg för lönekartläggning och till slut stod det mellan Draftit och en konkurrent. Det fanns några saker i konkurrentens verktyg som jag gillade. Men min kontakt på Draftit har varit så bra och supporten är fantastisk. Så jag valde Draftit igen!

Om Olofsson Bil

Olofsson Bil servar, säljer och reparerar bilar sedan 1966 – alltid med devisen “personligare service”. Det är andra generationens familjeföretag som numera drivs av dottern Maria Olofsson. Idag är 26 av de drygt 160 anställda kvinnor i den annars mansdominerade bilbranschen. Olofsson Bil är en av Haninge kommuns största arbetsgivare och en av landets mest framgångsrika återförsäljare inom Volkswagen Group.
www.olofssonbil.se
Etablerat 1966
Sektor Privat
Antal anställda 160
Verktyg från Visma Draftit Medarbetarportal, Handboksguiden, HR Expert, Lön Expert, Lönekartläggning

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.