I år firade vi 30 år …

Nu står vi står inför en härlig helg, som betyder avkoppling och tid för att umgås med nära och kära. Själv ska jag tillbringa julen i Växjö med speciellt fokus på de minsta barnbarnen Theo och Vilma. Det är jag som är jultomten, men avslöja det inte för dem. Misstänker dock att Vilma, som är minst, är mig på spåren.

Det har varit ännu ett händelserikt år på Visma Spcs med många nya släpp av program, tjänster och appar. Och mer ligger i planerna för 2015. Personligen tror jag att 2015 blir året när SaaS blir etablerat som standardlösningen för majoriteten av företag, redovisningsbyråer, skolor och organisationer. SaaS betyder Software as a Service, och innebär att t ex bokföringen finns i molnet som en internetlösning. Fördelarna är otroligt många, inga backuper, inga uppgraderingar, tillgängligt överallt och när som helst, man kan dela i realtid, ingen drift mm. Det blir lika självklart som när Apple släppte iPhone och plötsligt skulle alla ha smarta mobiler. Allting finns i mobilen och allting ska delas. Personligen gillar jag Android.

Det har ju inte precis varit lugnt på det politiska planet med nyval på gång under 2015. Men ni kan vara helt lugna – vi har koll på lagar och regler åt kunderna och inför ändringarna i produkterna så fort de börjar gälla. Vi har resurser och kompetens att leverera produkter med hög kvalitet som bidrar till att göra företagen lönsamma, effektiva och framgångsrika.

Idag är det otroligt viktigt att synas på internet, gör man inte det som företag så finns man inte. Har du inte åtminstone en hemsida idag, så är det dags att titta på Visma Website, som alla kan använda utan att vara expert. Har du en lokal butik, så kan du kolla på Visma Webshop och helt plötsligt har du hela världen som kunder. Eller varför inte bara dela med dig med dina kunskaper och skapa intresse runt dig och ditt företag, vilket gör att du syns i Googles sökresultat vilket i sin turleder till  mer affärer. Experterna pratar om att skapa content.

I år har vi slagit försäljningsrekord med Visma eEkonomi som är vår helhetslösning för små och medelstora företag. Redovisningsbyråerna ser möjligheterna eftersom Visma Advisor och Visma eEkonomi är den perfekta kombinationen för ett effektivt samarbete med kunderna. Visma Ekonomiöversikt och Kundportalen är två viktiga verktyg som kompletterar och ger både dig  som företagare och din redovisningsbyrå frihet att arbeta med och följa ditt företag var ni än befinner er och när det passar er.

Vi ser det som ett samhällsansvar att förenkla för företag och stötta framtidens entreprenörer. Det ska löna sig att vara kreativ och nyfiken på nya lösningar som gynnar samhället. Därför är det otroligt stimulerande att få träffa dig som företagare och lära känna de utmaningar just du står inför. Kanske ses vi nästa år på Ekonomimässan, Kunskapsdagarna – eller får vi rent av chansen att lära känna din vardag genom våra företagsenkäter och intervjuer?

Kunskapen om företagande som vi har samlat på oss i snart 30 år är det viktigaste vi har. Ju mer vi vet om företagande, desto mer kan vi förenkla din vardag. Och desto mer kan vi delta i den offentliga debatten för att påverka villkoren för att driva företag. Sverige behöver fler företag och alla företag börjar en gång som småföretag. En lärdom vi på Visma Spcs alltid kommer bära med oss.

Jag vill framföra ett stort tack från mig och alla mina fantastiska medarbetare. Vi önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Rolf Dahlberg, VD, Visma Spcs

 

0