Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Hur du skapar en datakultur

  Organisationer investerar miljarder kronor för att bli mer datadrivna, men bara 8% skalar analysen tillräckligt för att få ut värde av data. Vad skiljer de åtta procent från resten?

 • BI och datatrender 2021

  Vilken är den mest relevanta BI-trenden för dig? I detta inlägg sammanfattas vad som anses vara de viktigaste BI-trenderna från webinaret ”Top BI & Data Trends 2021” från Qlik

 • Vad är ETL? Definition, process och verktyg

  ETL står för ”Extract, Transform, Load”. ETL-processen spelar en nyckelroll i dataintegrationsstrategier. Konceptet och verktyget uppstod som ett behov i samband med implementering och underhåll av datalagerlösningar.

 • illustration-mobile

  Vad är en elektronisk signatur?

  E-signering, elektronisk signatur, digital underskrift – kärt barn har många namn. Fast en del tycker till och med numera att när ordet signering alls nämns menar man något som skrivs på via nätet. Men vad är det egentligen, när blir det juridiskt giltigt, är det lika tillförlitligt som en egenhändigt gjord underskrift med kulspetspenna och vilka metoder finns?

 • 2021-technology

  Gartner’s top 9 teknologitrender för 2021

  För första gången skedde det årliga eventet Gartner Symposium IT virtuellt och analytiker presenterade kommande teknologitrender. Den pågående epidemin påverkade inte bara eventet utan de nio trender de identifierat för 2021.

 • mapp-dokument

  Hur fyller vi vårt e-arkiv?

  De senaste fem åren har cirka hälften av Sveriges kommuner upphandlat e-arkiv till sina verksamheter. Det är en positiv utveckling som till stor del har möjliggjorts av Riksarkivet och SKR Kommentus Inköpscentrals tydliga inriktning mot gemensamma standarder och ramavtal.

 • Hur mäter och analyserar man kundnöjdhet?

  Kundlojalitet och kundnöjdhet är några av de starkaste drivkrafterna för lönsamhet. Om du samlar in data för att mäta kundnöjdhet i företaget kan du enkelt skapa insikt och kunna fatta beslut snabbt med hjälp av datavisualisering.

Mest populära