Skip to main content

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Skuldsaneringar ökar. Hur påverkas företagen?

  Även om det inte går att påvisa ett samband med den pågående pandemin så ansöker rekordmånga hos Kronofogden om att bli av med sina skulder just nu, så kallad skuldsanering. Det som oroar mig mest är det faktum att ökningen är störst bland unga.

 • Kvitton och utlägg i mobilen - bara att fota och skicka

  Kvitton och utlägg i mobilen

  Nu när jag delvis börjat jobba på kontoret igen efter drygt ett halvår på hemmakontoret inser jag hur mycket jag faktiskt saknat det. De små pratstunderna vid kaffeautomaten….

 • Phishing är cyberkriminellas vanligaste verktyg

  Så skyddar du dig mot finansiella it-brott

  Visma stödjer European Cyber Security Month genom att sprida kunskap och öka medvetenheten om it-brott samt genom att ha en transparent hållning och dela information, snarare än att hålla på den.

 • AI konferens mitt under rådande pandemi- Hur fungerar det?

  Varje år arrangerar Visma en stor AI konferens där vi samlar medarbetare som arbetar inom, eller har en passion för AI, för att inspirera och utvecklas inom området. Trots den rådande pandemin genomfördes även årets AI-konferens och blev om än annorlunda mot föregående år, väldigt lyckad! Vi har i inlägget listat tre positiva aspekter med att hålla en konferens virtuell.

 • Ladda ner Koll på lön 2020 kostnadsfritt

  Koll på lön 2020

  Ladda ner vår rapport som visar hur de som arbetar med lön ser på sin jobbvardag och möjlighet till kompetensutveckling.

 • Grunderna i Cloud Computing

  Det finns förmodligen inget annat koncept inom IT-industrin som är mer hypad än Cloud Computing. Därför kommer denna artikel att fokusera och förklara de olika delarna som tillsammans blir cloud computing. Vi undersöker grunderna och de olika lagren av cloud computing.

 • Nio lag deltar i Visma Enterprise hackaton den här gången

  Hackaton frisläpper skaparkraft till nya innovationer

  På Visma Enterprise är hackaton ett vinnande koncept, för att locka fram nödvändig kreativitet till morgondagens innovationer. När skaparkraften för första gången släpptes fri under 24 timmar, resulterade det i flera nya robotiserade lösningar. 

Mest populära

 • Fota dina kvitton

  Automatisera reseräkningar och utlägg

  Det finns få uppgifter som det klagas så mycket över som resekostnader och utlägg. Det är också något som många skjuter upp så länge som möjligt och prioriterar sist. Genom att automatisera försvinner mycket av irritationsmomenten och din verksamhet frigör tiden till annat.

 • Förslag om sänkt bolagsskatt: Vad innebär det egentligen?

  Regeringen föreslår att bolagsskatten sänks från 26,3 % till 22 %. Det är en betydande sänkning som rätt utnyttjad kan ge lägre skatt även på tidigare års vinster.