Uppgiftsplanering sparar massor med tid på Helsingborgs stadsbibliotek

Arbetstiden för uppgiftstilldelningen minskade från en timme till 20 min sedan Helsingborgs stadsbibliotek implementerat den nya modulen till Medvind WFM.

Stadsbiblioteket i Helsingborg bedriver en bred verksamhet som förutom traditionell bokutlåning bland annat omfattar evenemang, släktforskning och ett kafé. Med fem veckors framförhållning schemaplanerar Annika Pedersen hur de olika delarna ska bemannas, vilket fram tills nu tagit en timme ihop med var och en av bibliotekets närmare 60 medarbetare.

– Vi tvingades sitta framför två skärmar, en som visade medarbetarens tider och en som visade vilka uppgifter som behövde bemannas. Det tog väldigt lång tid och ibland blev det dubbelbokningar.

Nyss implementerade stadsbiblioteket en ny modul till Medvind WFM som underlättar uppgiftstilldelningen med hjälp av en intuitiv drag och släpp-funktionalitet. I en gemensam vy syns både resursbehovet och hur varje medarbetare arbetar.

– Vi sparar massor med tid. Nu bokar medarbetarna sina pass själva på 20 minuter.

Förändringen mottogs väl och till och med de med minst teknikvana upplever att det nya verktyget är lätt och överskådligt.

– Jag kommer att kunna lägga mer tid på verksamheten, men i nästa vecka ska jag åka på semester. Förra året blev jag stressad av det, men nu vet jag att bemanningen löser sig även när jag är borta, säger Annika Pedersen.

 

Hör av dig till Jerker!

Funderar du på vad Medvind skulle kunna göra för din verksamhet? Jerker Wall kan allt om att lägga schema och bemanna, han berättar gärna mer om möjligheterna. Fyll i dina uppgifter, så kontaktar han dig.

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke