Snabb tillväxt kräver effektivitet i det dagliga arbetet

“Allt går otroligt fort i vår bransch. Snabba beslut kräver snabba åtgärder och ofta nya påbyggnader i affärssystemet. Då är man glad att vi valde Visma Business.”

Daniel Björnemalm, grundare av RLVNT

Utmaning

RLVNT Distribution är en nordisk distributör/generalagent för en rad varumärken inom kategorin ”technical lifestyle” med produkter som hörlurar, pulsmätare och uppkopplade hälsoprodukter från varumärken som Monster, TomTom, Nokia och Libratone. RLVNT jobbar med tredjeparts logistikverksamhet i en bransch där allt går otroligt fort och som ställer tuffa krav på distributionen.

Därför är det av yttersta vikt att affärssystemet har bra funktionalitet för logistiken och kan anpassas efter marknadens snabba utveckling.

Lösning

Både Daniel Björnemalm och medgrundaren Martin Liljegren hade erfarenhet av att växa ur ett affärssystem från tidigare arbetsplatser och ville undvika det i framtiden med nystartade RLVNT. Så de siktade högt. Som bara två man på ett kontorshotell letade de efter ett system som de utan problem kunde växa med tills de omsatte en miljard eller två. Efter lite efterforskning föll valet på Visma Business.

Med hjälp av Vismas certifierade partner Pector har man jobbat i steg för att effektivisera och automatisera sina processer. Tillsammans har de tagit fram speciallösningar för att kunna hantera stora volymer, hög omsättning och snabb tillväxt.

 

"Att vi valde Visma Business tidigt besparade oss nog en väldig massa problem"

Daniel Björnemalm, grundare av RLVNT

 

 

Resultat

Idag omsätter RLVNT 100 msek och har gått från två grundare till 13 anställda, som alla använder Visma Business. Daniel Björnemalm är glad att de tog det där beslutet för fem år sedan, även om valet av affärssystem innebar en stor investering med tanke på hur liten verksamheten var då.

RLVNT fortsätter att växa och arbetar kontinuerligt med Pector för att effektivisera verksamheten, nu senast med specialanpassade rapporter och uppföljning. Enligt Daniel Björnemalm är löpande åtgärder och effektiviseringar nyckeln till framgång.

Vismas certifierade partner Pector ansvarade för implementation och integrationer, och tillsammans med RLVNT utvecklar de löpande nya funktioner och anpassningar.

Kontakta Maria direkt

010-14 12 777

Maria Tufvesson, säljkoordinator

Vill du veta mer om hur Visma Business kan effektivisera er verksamhet?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Eller boka en demo 

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter i syfte att identifiera mina intressen på sätt som beskrivs här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.
JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.