Full koll på servicejobb och underhållsarbeten för SkiStar

"View Underhåll och Visma Business ger oss full kontroll över material, reservdelslager och underhållsarbeten som har utförts eller ska planeras."

Peter Larsson, IT-chef SkiStar

Utmaning

SkiStar äger och driver skidanläggningar på alpindestinationerna Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. Dessutom hyr de ut stugor och lägenheter, och organiserar events.

De hanterar en stor mängd teknisk utrustning som hissar, pistmaskiner, snöproduktionsanläggningar, snökanoner m.m. som påverkar verksamheten om de inte fungerar som planerat.

  • Oförutsädda driftstopp måste minimeras.
  • Underhållet måste dokumenteras.
  • Reservdelslagret måste vara i ordning och innehålla nödvändiga artiklar vid rätt tillfälle.
  • SkiStar måste också följa stränga krav på dokumentation till nationella myndigheter.

För att hålla ordning på verksamheten, material och underhållsarbetet behövdes ett system.

Lösning

  • Användarvänlig översikt över arbetsordrar
  • Plattformsoberoende och tillgänglig på smartphones, surfplattor m.m.
  • Rätt reservdel på rätt plats, i rätt tid
  • Dokumentation runt utförda arbeten
  • HSE verktyg (Health, Safety & Environment)
  • Översikt över tekniska ritningar, garantier m.m.

SkiStar har också ett stort antal stugor och lägenheter för uthyrning och många av dessa underhålls och repareras med stöd av View Underhåll.

Resultat

Att kunderna är trygga i SkiStars anläggningar är av högsta vikt för företaget, och lösningen har gett SkiStar betydligt högre driftsäkerhet. Med Visma Business och View får även SkiStar ett extra mervärde genom en mer effektiv lagerhantering och högre faktureringsgrad på utförda underhållsarbeten.

”Tidigare kunde vi försöka gissa och anta hur länge en maskin skulle hålla eller vad underhållet på en hiss kostade. I dag går vi bara in i View och Visma Business för att hitta svaret”

View Underhåll och View Service Management är tilläggsfunktioner till Visma Business

Visma Business, som supporteras av Vismas partner Ekonomi- & Affärssystem i Norden AB, är navet i ekonomihanteringen för SkiStar-koncernens företag i Sverige och Norge.

Systemet är integrerat med flera andra verksamhetssystem och hämtar bland annat in transaktioner från försäljning av av liftkort och uthyrning av skidutrustning eller stugor. Cirka 200 personer hos SkiStar hanterar ca 40 000 leverantörsfakturor per år helt elektroniskt med hjälp av Visma Business.

Kontakta Maria direkt

010-14 12 777

Maria Tufvesson, säljkoordinator

Vill du veta mer om hur Visma Business kan effektivisera er verksamhet?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Eller boka en demo 

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.