Hantera stora mängder data och få ökad kontroll

"Med det nya affärssystemet har vi gjort väsentliga tidsbesparingar i många led och blivit ännu effektivare på alla avdelningar i organisationen"

Henrik Löfberg, vd på Nordic E-Commerce Group

Utmaning

Nordic E-Commerce Group (NECG) är en snabbväxande företagsgrupp bestående av flera affärsområden bl.a. NordicInk, NordicFeel, Kontoret.se, BeautyPlanet och Patroner.se, alla med e-handel som inriktning.

NECG behövde ett affärssystem som kan hantera den stora datamängd som genereras av 60 000 unika produkter och 1 miljon kunder och som också kunde förenkla kundtjänstens arbete. NECG identifierade tre viktiga områden som det nya affärssystemet skulle hantera:  

 • Kapacitet att klara stora volymer kunder, ordrar, fakturor och artiklar.
 • Snabb uppstart av en ny lösning klar till julhandeln.
 • Bättre ekonomisk kontroll.

Lösning

Med Visma Business fick Nordic E-Commerce Group:

 • Ett skalbart affärssystem som ger NECG möjlighet att fortsätta växa.

 • En anpassad lösning som stöttar kundtjänsten med specifika flöden som guidar personalen rätt i hanteringen av ordrar, returer och leveranser.
 • Elektronisk fakturahantering för enkel och pappersfri hantering av leverantörsfakturor.
 • Rapporter och analyser som ger kontroll över verksamheten via nyckeltal och rapporter med realtidsinformation
 • En lösning som EA System integrerat med NECG:s egenutvecklade gränssnitt mot affärssystemet.

Resultat

Visma Business implementerades och integrerades av Vismas partner EA System som också löpande utvecklar affärssystemet tillsammans med NECG. Resultatet är tydligt på flera plan:

 • Väsentliga tidsvinster och ökad effektivitet på samtliga avdelningar i organisationen med hjälp av anpassade och automatiserade flöden.
 • Snabbare bokslut.
 • Stora valmöjligheter att efter egna önskemål snabbt och smidigt kunna bygga på med egenutvecklade eller standardiserade applikationer som bygger på affärslogiken i Visma Business. Stora tidsvinster genom en anpassad lösning för momshantering i nordiska länder.
 • Ett beslutsstöd som ger ledningen en aktuell status över verksamheten.

Med hjälp av Visma Business, som implementerats och supporteras av Vismas Partner EA System, kan Nordic E-Commerce Group fortsätta sin expansion med full kontroll.

Kontakta Maria direkt

010-14 12 777

Maria Tufvesson, säljkoordinator

Vill du veta mer om hur Visma Business kan effektivisera er verksamhet?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Eller boka en demo 

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter i syfte att identifiera mina intressen på sätt som beskrivs här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.
JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.