“Jämfört med hur vi i dag stämmer av budgetar manuellt i Excel kommer Visma.net göra stor skillnad.“

Avancerat beslutsstöd avgjorde

Bostadsutvecklaren Jutabo har precis kommit igång med Visma.net och förväntningarna på det nya affärssystemet är stora. Med ett nytt och mer automatiserat sätt att jobba räknar man med att mycket kommer bli enklare och tydligare. Samt att avstämningar kommer gå betydligt fortare.

Att valet föll just på Visma.net beror till stor del på Jutabos mångåriga ekonomipartner YourOffice. När de föreslog lösningen och presenterade systemet såg man fördelar och möjligheter tydligt. 

-Visma.net är lätthanterligt. Avancerad funktionalitet som enkelt kommer till stor nytta i det dagliga arbetet. Bara en sådan enkel sak som att se fakturor och få påminnelser från systemet när förfallodatum närmar sig, det gör skillnad, säger Fredrik Blomqvist, projektledare på Jutabo. 

Lyft för uppföljning och prognoser

En av de starkast avgörande faktorerna till att det blev ett affärssystemsbyte för Jutabo var möjligheten till avancerad uppföljning. Genom att välja till beslutsstödslösningen OneStop Reporting ser man fram emot att uppföljning, kassaflöde och prognoser kommer bli mycket enklare och effektivare att hantera. 

-Vi kommer till exempel ha våra projektbudgetar i OneStop Reporting dit fakturor kommer läsas in och räknas av automatiskt. Jämförelsen med hur jag i dag stämmer av budgetar manuellt genom att skriva ut fakturor och resultatrapporter för att sedan knappa in varje kostnad manuellt i Excel, är som natt och dag. Att automatisera detta är något jag verkligen ser fram emot och ser stora tidsvinster med, säger Fredrik.

“Vi hade inte kunnat göra detta utan dem”

Att YourOffice som hanterat implementeringen är väl insatt i Jutabos verksamhet och känner företaget väl har varit en stor fördel. Fredrik berättar:

Vi hade inte kunnat byta affärssystem utan YourOffice. Vi utvecklar bostäder och har varken den tekniska eller strategiska kompetensen för att själva genomföra ett affärssystemsbyte. YourOffice har gjort allt från nya bankgirokopplingar till att föra över bokföringen för våra bolag till Visma.net. Och framförallt finns de där när vi behöver dem, inte minst nu framöver när vi kommer igång och vill dra mer nytta av fördelarna som kommer med ett modernt affärssystem.