Därför satsar Avisera på affärssystem i molnet

Därför satsar Avisera på affärssystem i molnet

Förpackningsföretaget Avisera älskar bärkassar och på kontoret på Kungsholmen i Stockholm finns Sveriges kanske mest passionerade förpackningsnördar. Som ett steg i deras arbete med kvalitet, miljö och klimat har de valt att gå över till ett affärssystem i molnet.

Avisera erbjuder personlig hjälp med allt från påsar och boxar till pärmar och packtejp med tryck – allt optimerat utifrån kundens behov. De älskar att hitta och utveckla nya lösningar för att skapa helhetsupplevelser. När Avisera bestämde sig för att gå över till ett affärssystem i molnet tittade de på flera olika alternativ innan de valde Visma.net.

– Vi har använt samma ekonomisystem i 25 år och vi kände att det verkligen var på tiden att vi bytte till ett affärssystem i molnet. Det som lockade oss med Visma.net var bland annat att det är ett unikt system som är under ständig utveckling. Det är viktigt för oss att följa med i den digitala utvecklingen – och nu kan vi samtidigt effektivisera vår verksamhet, säger Peter Lundgren, Managing Director på Avisera.

Visma.net är ett webbaserat affärssystem som alltid är skalbart – och uppdaterat. Systemet är byggt från början i molnet och kommer komplett med ekonomi, lager och logistik samt hantering av reseräkningar och utlägg. Avisera har valt att arbeta med Vismas certifierade partner Amesto, en nordisk företagsgrupp som specialiserat sig på översättning, lön och redovisning, programvara och lösningar.

– Vår kontaktperson på Amesto är bra på att förklara hur hela processen med implementeringen kommer att gå till. Vi känner oss trygga med deras kompetens och vi kommer att börja i en liten skala för att sedan utöka med fler tjänster, säger Peter Lundgren.

Avisera arbetar med stora varumärken och ligger bland annat bakom förpackningslösningar för J.Lindeberg, Maria Nila och Designtorget.


"Det känns otroligt bra att gå upp i molnet. Vi kommer inte bara förbättra vår service mot kund, vi kommer också att få ett effektivare affärssystem, samt sänka våra kostnader för bland annat bokföring och IT. Vi planerar att gå live den 1 december. Det känns otroligt spännande, men även lite nervöst, säger Peter Lundgren."


Sedan 2012 nyttjar drygt 1 200 användare Aviseras webbshopslösning med lagerhållning. När de byter till Visma.net kommer de att få fullständig kontroll över lagret – och när något säljs inom systemet uppdateras alla moduler automatiskt.

– Visma.net kommer att underlätta vår lagerhantering otroligt mycket. Nu kan vi sköta allt i molnet och kontakten med vår logistikpartner kommer att bli mycket effektivare. Jag känner redan nu att vi kommer att bli mycket friare i vårt arbete, avslutar Peter Lundgren.

Nyfiken på hur Visma.net kan stötta din verksamhet?

Upptäck Visma.net

Funktioner

Kundreferenser

Webbinar